Home > #Hoofdnieuws > Porsche wint turbulente 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring

Porsche wint turbulente 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring

De #912 Manthey Porsche van Lietz-Pilet-Makowiecki-Tandy zegeviert op de mistige Groene Hel na een beklijvend duel om de eerste plaats met de #4 Black Falcon Mercedes van Engel-Christodoulou-Metzger-Müller. De derde plaats is nét niet voor Maxime Martin met zijn #007 Aston Martin, hij moest die plaats in de eindfase afstaan aan Yelmer Buurman in de #5 Black Falcon Mercedes…

De mist strooide bijna roet in het eten voor de #912 Porsche, die tijdens de neutralisatie van de race met nog 3,5 uur op de klok nog op de tweede plaats lag na een tijdstraf. De race lag ongeveer twee uur stil door slechte weersomstandigheden. De wedstrijdleiding besliste echter om de wedstrijd te hervatten, al was het weer natuurlijk niet optimaal. De Porsche en de Mercedes raakten elkaar bij de strijd om de eerste plaats, het was de Porsche die als leider uit de bus kwam. Daarna reed de felgroene Porsche in moeilijke omstandigheden als eerste naar de eindmeet.

De resultaten van de Belgen

Maxime Martin leek derde te worden, maar de Mercedes van Buurman was hem te snel af. Geen Belg op het podium in de Duitse hel dus, jammer genoeg… Frédéric Vervisch bracht de #3 Phoenix Audi als zevende over de finish. Op de 20ste en de 21ste plaats finishten respectievelijk de #15 Audi van Adrien de Leener en de #17 Porsche met André Lotterer aan boord.

Xavier Maassen won in zijn klasse met de #55 Porsche, een volledige ronde voor zijn dichtste achtervolger. Algemeen werd hij 24ste. Naomi Schiff werd 39ste en tweede in haar klasse met de #201 KTM. De #117 Toyota GT86 van Jacques Derenne, “Brody” en Oliver Muytjens werd vierde in hun klasse.

Foto © 24 Uur Nürburgring

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede