Home > Circuit > De Wilde en Muth op zondags podium in F4

De Wilde en Muth op zondags podium in F4

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Braziliaan Caio Collet won in Pau na de zaterdagrace nu ook de race voor de Franse F4 op zondagochtend. De wedstrijd was van korte duur. Collet vertrok vanop pole en ging aan de leiding. Hij bleef zijn plaats goed verdedigen tegen een aanvallende De Wilde. Esteban Muth leverde ook uitstekend werk en wist Chouvet en White voorbij te gaan en zo plaats 3 te bemachtigen. Na vijf ronden echter werd de race om veiligheidsredenen afgevlagd omwille van een losgebarsten regenbui.

Ugo de Wilde werd tweede en pakt opnieuw belangrijke punten voor het kampioenschap. “Ik had een snelle wagen vandaag, kwam goed uit de startblokken en zag mijn achterstand op Caio verkleinen. Na 5 ronden nam de koersdirectie het besluit om de race door de regen af te vlaggen. Nu volle concentratie op Francorchamps mijn thuisrace”, aldus De Wilde. Onze andere landgenoot Esteban Muth mocht mee op het podium. De overige Belgen scoorden met De Pauw een negende plaats, met Baptiste Moulin een 13de plaats en O’Neill Muth werd nog 17de.

(J.P. Stas/ foto: ffsa)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
In een notendop: IMSA en DTM
GT Open en TCR Europe in Monza door de lens van Simone Nava