Home > #Hoofdnieuws > Tweede dag Mettet: Driestrijd tussen de topteams

Tweede dag Mettet: Driestrijd tussen de topteams

De tweede dag van het WK en EK Rallycross te Mettet op het Circuit Jules Tacheny is achter de rug. Nadat de WK-rijders vrijdagavond reeds trainden werd er vandaag echt geknokt in de eerste twee kwalificatiereeksen. Ondertussen werkten de EK- en RX2-rijders hun tweede, derde en vierde reeks af.

In het WK mogen we spreken van een heuse driestrijd tussen Volkswagen, Audi en Peugeot. Het is de Noor Petter Solberg die voor Volkswagen als leider de nacht ingaat met een licht voordeel tegenover de Zweed Mattias Ekström (Audi). Solberg was de snelste in reeks één terwijl Ekström de tweede heat voor zijn rekening nam. Peugeot Sport, het derde fabrieksteam, zit de leiders echter op de hielen met de Zweed Timmy Hansen en de Fransman Sébastien Loeb repectievelijk op plaatsen drie en vier. Daarna volgen Johan Kristoffersson (5), Kevin Hansen (6) en Andreas Bakkerud (7). Onze landgenoot Francois Duval heeft het niet makkelijk met de 2016-Audi van Comtoyou maar prijkt dankzij een achtste plek in reeks twee voorlopig op een elfde plaats, een plaats die recht geeft op een eventuele halve finale.

RX2: De Ridder naar de halve finale
In RX2 staat onze landgenoot Guillaume De Ridder na de kwalificaties op de derde plaats. Dat geeft dan weer recht op een plek op de voorste rij in zijn halve finale. Niet oninteressant met de wetenschap dat de start in rallycross o zo belangrijk is. Die halve finales worden zondag rond de middag afgewerkt. De eerste drie van elke halve finale stoten door naar de finale. De Let Vasily Gryazin staat voorlopig  bovenaan in RX2.  Koen Pauwels vinden we terug op een 15de stek.

EuroRX Touringcars: Volders bovenaan
Ook in de klasse Touringcars zijn alle vier de heats achter de rug en hier vinden we Steve Volders met de Ford Fiesta op de eerste plaats. Een andere Belg, Filip Baelus, kon nooit echt een toptijd neerzetten en prijkt op een 13de plaats. Daarmee is hij wel eerste reserve mocht iemand uit de top 12 forfait geven.

EuroRX Supercars: “M.D.K.” voorlopig 12de
Na twee reeksen is onze landgenoot Michael De Keersmaecker voorlopig 12dee. Daarmee zou hij zich kwalificeren voor een eventuele halve finale. Het is de Fransman Cyril Raymond die met zijn Peugeot 208 twee snelste tijden liet noteren en dus ook helemaal bovenaan staat.

Zondagochtend gaat de actie verder vanaf 8u30 met een warm-up.

(Foto’s J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw