Home > #Hoofdnieuws > De andere Belgen op de Nürburgring

De andere Belgen op de Nürburgring

Naast de uitgesproken favorieten op de eindzege op de Nürburgring, telt ons land nog een aantal andere deelnemers in de 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. Het team Pit Lane AMC uit Sankt Vith zet twee identieke Toyota GT86 in. Aan het stuur vijf Belgen en één Duitser, met als ambitie het podium in de klasse SP3.

Teammanager Olivier Muytjens is aan zijn tiende deelname toe, want de man uit de Oostkantons managet niet enkel het team, hij staat ook op beide wagens ingeschreven als rijder. “Het wordt druk”, lacht hij in de box met nummer 8, die hij onder meer met de bekende Opel Manta van Volker Strycek deelt, naast de beide top Porsche 911 GT3 van het Frikadelli Racing Team. “Dat is net zo gezellig, we delen de box met vijf auto’s, maar iedereen staat op gelijke voet. Die jongens van de beide Porsche hebben respect voor ons en wij voor hen, dat maakt deze race zo uniek.

De beide Toyota starten in de klasse SP3, voor 2-liter atmosferische toerwagens en kleine GT’s. Aan het stuur van de #116 zien we Jacques Castelein en Kurt Dujardyn, naast ‘Brody’ en Olivier Muytjens. In de #117 zien we ook Brody en Muytjens, samen met Jacques Derenne en de enige buitenlander, Harald Rettich. “We hebben niet de snelste auto, want met amper 230 pk aan boord missen we wat paarden tegen sommige andere deelnemers, maar we kennen onze auto. De GT86 staat dicht bij de seriewagen en is misschien wel de goedkoopste van het hele peloton in runningkost, ideaal om deze race te leren kennen of om bijvoorbeeld de 24 Uur van Zolder te rijden. We zijn blij als we morgens samen aan de finish staan en wie weet zit een podium er in.

You may also like
Tweede seizoen voor Toyota Gazoo Racing Trophy
Olivier Muytjens vicekampioen in VLN
Met passie naar de finish op de Ring… met Pitlane AMC
Video: beleef de zege van Porsche op de Nürburgring opnieuw