Home > #Hoofdnieuws > Vanina Ickx in volle voorbereiding op Pikes Peak

Vanina Ickx in volle voorbereiding op Pikes Peak

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het evenement zelf vindt op zondag 24 juni plaats, maar in de ateliers van Automobiles Gillet in Isnes, wordt er al hard gewerkt! Enkele dagen geleden is de Volkswagen 2.0 TFSI krachtbron in de Vertigo PIKE’X PEAK geïnstalleerd en dat in het bijzin van de ingenieurs van Volkswagen Motorsport, terwijl heel wat onderdelen in de containers van het team van Romain Dumas, richting Colorado onderweg zijn.

De Gillet Vertigo PIKE’X PEAK legt over een week zijn eerste meters op Circuit Zolder af, op een traditionele testdag op donderdag. Voor Vanina Ickx en de rest van het team is het de gelegenheid om het programma concreet te zien worden en de finale sprint richting de beklimming in te zetten.

Vanina is ondertussen bezig aan haar leerproces voor het parcours van Pikes Peak, op de simulator van Simtag, die heel performant en gedetailleerd is.

Dat leerproces is niet makkelijk, maar verloopt goed”, aldus Vanina. “De simulatoren zijn niet echt iets waarmee ik opgegroeid ben en ik heb er dus wat moeite mee. Ik hou het dus meestal kort, maar met als doelstelling om niet van de baan te gaan. Als je er van af gaat, is de simulator wel erg realistisch. Ik begin mijn draai te vinden, met die wetenschap dat ik met een meer krachtige wagen train dan de Gillet Vertigo. Nu ken ik op die manier ondertussen het parcours, maar ik moet nog wel meer werken aan mijn rempunten en lijnen. Nu is die virtuele training wel een winst voor iedereen, zeker op vlak van tijd, maar ook financieel. Romain Dumas vertelde me dat hij zelfs bandentesten op de simulator doet. Het is vandaag dus iets efficiënt dat eigenlijk onmisbaar is geworden.”

Naast de kennismaking met het parcours van Pikes Peak, doet Vanina Ickx ook aan fysieke training: “Ik werk ook hier kort en intens, maar zonder dat ik me aan de hoogte kan aanpassen”, aldus de pilote van de Gillet Vertigo. “Maar ik zal klaar zijn voor zondag 24 juni!”

Alvorens naar Colorado te trekken, zien we het team dus eerste… in Limburg! En daarna gaat het verder met de voorbereiding en ontwikkeling van de Gillet Vertigo PIKE’X PEAK !

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
We blikken terug op: FIA GT1 Zolder 2011
Pikes Peak: zege voor Robin Shute
Pikes Peak: Bentley viert 100 jaar met deelname
Vanina Ickx brengt Gillet Vertigo naar top Pikes Peak!