Home > #Hoofdnieuws > Jacky Ickx dient als Grand Marshal in 24 Uur van Le Mans

Jacky Ickx dient als Grand Marshal in 24 Uur van Le Mans

Over vijf weken is het eindelijk tijd voor het grootste autosportevenement allertijden, de 24 Uur van Le Mans. Niemand minder dan de originele Mister Le Mans himself, Jacky Ickx, wordt de Grand Marshal in de 86ste editie van de 24-uursrace. 

Jacky Ickx won de 24 Uur van Le Mans maar liefst zes keer (1969, 1975, 1976, 1977, 1981, 1982). Enkel Tom Kristensen doet het beter, met negen zeges. Als Grand Marshal krijgt de levende autosportlegende de eer de wagen te besturen die tijdens de formatieronde het veld leidt.

Ik ben heel blij dat ik een deel van de 24 Uur van Le Mans kan uitmaken. Le Mans was altijd goed voor mij. De race was altijd speciaal voor mij, als rijder én als persoon. Het brengt de fundamentele elementen van rijden naar boven. Het draait rond delen, durven, focussen, vriendschap en fans. Het is intens en fantastisch. Ik zie mezelf nu al in de leidende wagen zitten tijdens de formatieronde, met achter mij een veld met heroische rijders, amateurs en professionals”, aldus Jacky Ickx.

Op onderstaand filmpje ziet u hoe Jacky Ickx in 1969 protesteerde tegen de klassieke Le Mans start, waarbij de rijders naar hun auto liepen. Dat leidde vaak tot onveilige toestanden. Mister Le Mans is de man die u al wandelend naar zijn wagen ziet stappen…