Home > VAS > Slalom > VAS terugblik: Slalom van Zonhoven

VAS terugblik: Slalom van Zonhoven

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het zonnige lenteweer lokte heel wat kijklustigen naar Zonhoven. Slechts 41 slalommers tekenden present op het toch wel technisch parcours uitgetekend door renstal Trommelke. Niet het aantal van de grote dagen… Na Landen was het uitkijken wie met de meeste punten in Zonhoven aan de haal mocht gaan. Vorig jaar won Jorgen Draelants in de Mini nog voor de snelle dokter Bernard Wilmet in de Peugeot 104. Maar Draelants komt niet meer in actie en dus stonden er net als in Landen enkele andere snelle knapen te trappelen om hun ding te komen doen tussen de paaltjes. Vreemde eenden in de bijt waren rallycrossers Luc Maris in de logge BMW en Bram Schepens in de Peugeot 106.

Het was uitkijken naar Dirk Smets in de Mini Alora, die in Landen al mooie dingen liet zien. Smets beet aanvankelijk zijn tanden stuk op de Suffeleers-boys die aan een erg snelle zondag bezig waren in Zonhoven. Het was snel duidelijk dat de Peugeot van Jornt of de kleine Suzuki Capuccino van Jelrik Suffeleers met het goud aan de haal zouden gaan. Maar naarmate de tijden op een warmer wordend parcours zakten dienden verscheidene van de toppers zich eerst nog aan voor de zege met Wilmet (Peugeot 104), Dirk Smets (Mini) en Jurgen Ribbens (VW Polo). Een lage 1’34″003 van Dirk Smets leek de absoluut snelste passage maar uiteindelijk was het Jornt Suffeleers die in de vierde en laatste reeks nog daaronder dook met 1’33″828!

Dan maar uitkijken naar het gele bommetje van Bernard Wilmet. Die draaide knap rond, snel, …maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een derde plaats. De snelle Peugeot 104 plakte net niet aan het smeltende Zonhovense asfalt dat door de hoge temperaturen her en der zompig begon te worden. Eerder al ging Jelrik vlotjes doorheen de poorten. Helaas ging hij een volle seconde trager rond en eindigde aan de voet van het podium op een vierde plaats. “Je moet weten dat de Capuccino amper negentig paarden onder de kap heeft en dat voor een 600cc motor. En het rechts sturen was in het begin een ware aanpassing. Doch heb ik nu de voeling wel degelijk in de hand. De standaard wagen van destijds is als het ware gegroeid tot een waardige divisie 3 bolide en dat met weinig technische ingrepen. Doch hij heeft dezelfde afmetingen als een Mini.  Ondanks dat ik net naast de top drie eindig heb ik een toffe dag achter de rug”, aldus een tevreden Jelrik Suffeleers. Vader Benny deelde de Peugeot 106 met zoon Jornt maar uiteraard niet de eerste plaats… En rallycrossers Maris en Schepens, die proefden van slalom en eindigden respectievelijk op een negenentwintigste en achtendertigste plaats.

Door de diverse winnaars die er al waren dit seizoen, doet Dirk Smets de betere zaak in de tussenstand. Het is nu even wachten tot 10 juni, dan is er in principe voor het eerst de slalom van Arendonk.

(vas)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/05/152564465844044900_resized.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”