Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het is verlengd weekend, maar belangrijker: het autosportprogramma zit eivol! Kijkt u van thuis in de zetel naar de Formule 1, of trekt u naar Duitsland voor de 24 Uur van de Nürburgring? Of volgt u via streaming nog één van de vele andere competities? Van vervelen is dit weekend alleszins geen sprake.

Op zondag staat de GP van Spanje op het programma, de eerste Europese manche van het seizoen in de Formule 1. Stoffel Vandoorne finishte in Bakoe nog binnen de punten na een afvalrace voor de andere rijders. Het is afwachten of dat in Spanje opnieuw lukt… Verder komen ook de Formule 2-bolides dit weekend in actie op het circuit de Catalunya. Hetzelfde geldt voor de GP3 en de Porsche Mobil 1 Supercup.

In het Duitse Eifel staan de campings nu al eivol en gaan motoren aan het brullen voor de 24 Uur van de Nürburgring, met als Belgische zegekandidaten de broers Vanthoor, Maxime Martin en Frédéric Vervisch. Die laatste rijdt een dubbel programma dit weekend, Vervisch komt namelijk ook aan de start van de drie WTCR-races. Ook Denis Dupont start er met zijn Comtoyou Audi en Benjamin Lessennes met de Boutsen Ginion Honda Civic. Het tijdschema van het weekend vindt u hier.

Het circuit van Jules Tacheny in Mettet vormt het decor voor het World Rallycross Championship dit weekend. Publiekslieveling François Duval komt er aan de start als wildcard. Daarnaast is er de SRX Cup in Mettet, waar tal van Belgen meerijden, zoals Vincent Verschueren, Cédric Cherain, Sam Dejonghe, Stienes Longin… Een overzicht van alle Belgen in het WRX en ERX.

Jean Glorieux start dit weekend in de tweede manche van de European Le Mans Series in de 4 Uur van Monza. Ook in Monza komt Eric De Doncker in actie in de Michelin Le Mans Cup. In Pau is er Formule 4 met maar liefst vijf Belgen: Ugo De wilde, Ulysse De Pauw, de broers Esteban en O’Neil Muth en Baptiste Moulin.

Ten slotte is er ook Formule 3, Formule Renault NEC, Indianapolis en de Super Formula dit weekend.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock