Home > Circuit > Weekend rustig opbouwen

Weekend rustig opbouwen

Het FIA WTCR strijkt dit weekend op de legendarische Nürburgring neer. Voor Denis Dupont en de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team zal de 25,378 km lange Nordschleife in ieder geval een serieuze uitdaging worden.

De meetings van het FIA WTCR volgen zich in snel tempo op. Dit weekend kunnen Denis Dupont en zijn concullega’s zich op één van de meeste beroemde omlopen ter wereld helemaal laten gaan.

“Afgelopen winter heb ik tijdens een test een tiental ronden van de oude omloop afgewerkt”, vertelt onze landgenoot. “In vergelijking met de rijders die hier al eerder reden is mijn ervaring dus beperkt. Toch heb ik die handicap wat kunnen wegwerken met doorgedreven simulatorwerk. Geen enkel deel is me nu nog onbekend, enkel de details – zoals weten welke boordsteen nemen en welke niet, waar het glad ligt als het regent – die moet ik nog onder de knie krijgen.”

De vertegenwoordiger van het RACB National Team wil het op de Nürburgring op dezelfde manier aanpakken als op andere circuits: methodisch en weloverwogen.

“Het belangrijkste is alles rustig aan te pakken en het weekend geduldig op te bouwen. We moeten stap voor stap te werk gaan.”

Belangrijk detail: Denis Dupont rekent op de ervaring van zijn teammaats om de afstellingen van zijn bolide te bepalen.

“De lengte van het circuit is een heel belangrijk element. Iedere race bestaat uit amper drie ronden. Dat is echter wel goed voor een raceafstand van 76,134 km. Ik heb niet het minste benul waar ergens in het pak ik me zal situeren, maar zoals steeds zal ik het beste van mezelf geven. Het feit dat ik op een historische omloop als de Nordschleife kan racen zorgt in ieder geval voor extra motivatie.”

You may also like
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: GT en TCR
DTM Nürburgring: Alex Albon wint chaotische race