Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor en Will Stevens verzilveren pole in Brands Hatch

Dries Vanthoor en Will Stevens verzilveren pole in Brands Hatch

De eerste race in Brands Hatch van de Blancpain GT Series Sprint Cup zit erop. Op het hoogste schavotje mogen Dries Vanthoor en Will Stevens met de #2 WRT plaatsnemen. Respectievelijk vervolledigen de #1 WRT met Mies en Riberas en de #88 AKKA Mercedes-AMG GT3 met Marciello en Meadows het podium.

Dries Vanthoor en Will Stevens hielden hun WRT Audi gedurende de hele wedstrijd aan de leiding. Daarmee wint het duo hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Sprint Cup. De #66 leek tweede te worden, maar de wagen vertraagde in de laatste ronde met bandproblemen en de #1 geraakte er voorbij. Van der Linde verloor een van de achterbanden op enkele meters van de finish, zijn #66 Attempto Audi zakte zes plaatsen in de laatste seconden van de race en kwam als achtste over de meet.

Frédéric Vervisch finisht uiteindelijk op de vierde plaats met zijn #17 WRT Audi die hij deelt met Stuart Leonard. Het duo vertrok vanaf de achtste plaats en won dus vier plaatsen tijdens de race. Om 17u30 start Vervisch vanaf de pole voor de tweede race van het weekend.

De inhaalrace van Engelhart en Bortolotti

De #63 Lamborghini zou vanaf de vijfde plaats starten, maar de organisatie schrapte de tijden van de kwalificatie. Dat gebeurde omdat de wagen te vroeg in de garage verdween na de eerste kwalificatie. De Huracan startte dus helemaal achteraan, een inhaalrace stond op het programma voor Christian Engelhart en Mirko Bortolotti. Het duo maakte elf plaatsen goed en eindigde uiteindelijk op de negende plaats.

Foto’s © Blancpain GT Series

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open