Home > #Hoofdnieuws > Toyota leidt rustige 6 Hours of Spa

Toyota leidt rustige 6 Hours of Spa

Met nog anderhalf uur op de klok gaat Toyota aan de leiding in de openingswedstrijd van het World Endurance Championship, de Total 6 Hours of Spa. Na de crash van de #67 Ford bleef het vrij rustig op het circuit en controleert Toyota de wedstrijd.

De #8 van Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastian Buemi gaat aan de leiding met een kleine minuut voorsprong op de #7 van Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez. De tweede Toyota startte vanuit de pits maar baande zich ondertussen een weg naar de tweede positie.

Rebellion en SMP Racing strijden ondertussen voor de derde en laatste podiumtrede, terwijl G-Drive Racing met onder meer Jean-Eric Vergne aan de leiding ligt in de LMP2-categorie.

Porsche voert GTE aan

Na een sterke beginfase voor Ford met zoals eerder vermeld wel gemengde gevoelens, is het nu Porsche dat de troepen in LMGTE Pro aanvoert. De #91 van onder meer Gianmaria Bruni gaat aan de leiding, gevolgd door de Ford #66 van Olivier Pla. Maxime Martin is in de #97 Aston Martin voorlopig goed voor een zesde plaats in de klasse.

Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy leiden als vanouds in LMGTE Am. Proton Competition ging met beide Porsche in de fout en zo komt de grootste bedreiging voor Aston Martin Racing uit het eigen kamp, daar de #90 Aston Martin van TF Sport tweede ligt.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps