Home > #Hoofdnieuws > Maassen stunt in kwalificatie Porsche GT3 Cup in Spa

Maassen stunt in kwalificatie Porsche GT3 Cup in Spa

De Porsche GT3 Cup Challenge is in Spa aan het openingsweekend toe en op vrijdagmiddag was het tijd voor de beide kwalificatiesessies. In Spa delen de Belgen en de Nederlanders de piste met de Franse Carrera Cup. Waar de algemene pole voor de eerste race weinig verrassend naar Porsche Junior Julien Andlauer ging, was het Xavier Maassen die de tweede sessie naar zijn hand zette. De DVB RACING-rijder liet het hele veld achter zich met de snelste tijd van beide sessies.

In de eerste kwalificatiesessie van de Porsche GT3 Cup Challenge in Spa was de algemene polepositie voor Julien Andlauer, geflankeerd op de eerste startrij door de snelste man uit de Benelux, Ayhancan Guven (Attempto). De Belgen en Nederlanders deden het behoorlijk goed, met ook de plaatsen vier tot en met zeven voor de deelnemers aan ‘onze’ cup: Van Parijs (Belgium Racing), Max Van Splunteren (GP Elite), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Xavier Maassen (DVB RACING). Menno Van de Grijspaarde (GP Elite) was de snelste Benelux B-rijder.

In de tweede sessie, voor de startopstelling van race 2, pakte Maassen dus de pole, voor de Fransen Rovera en Andlauer. Guven en Van Parijs maken de Benelux top 3 vol, terwijl Menno Van de Grijspaarde weer snelste B-rijder was. De eerste race volgt deze namiddag om 16u30.

You may also like
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
In een notendop: GT en DTM
E-Circuit: All-stars racing night met GT3-wagens
Wat doet Xavier Maassen in corona-tijden?