Home > Circuit > Maxime Potty in TCR Europe: “Ik kijk vol ongeduld uit naar de start!”

Maxime Potty in TCR Europe: “Ik kijk vol ongeduld uit naar de start!”

De TCR Europe Series wordt dit weekend op gang getrapt in Zuiden-Frankrijk, op het circuit van Paul Ricard. Meer dan twintig deelnemers worden verwachten in Le Castellet, met onder hen ook Maxime Potty, die gemotiveerder is dan ooit tevoren! De jonge Belg staat met de steun van de Belgian VW Club ingeschreven op een Volkswagen Golf GTI TCR van Comtoyou Racing en voelt zich klaar om een nieuw hoofdstuk aan te snijden in zijn nog jonge carrière.

“Ik moet toegeven dat ik vol ongeduld uitkijk naar de start”, lacht Maxime. “Ik ga het merendeel van mijn tegenstanders nog moeten leren kennen, maar ik heb al begrepen dat het niveau enorm hoog zal zijn aangezien men heel wat gevestigde waarden in de toerismeracerij heeft aangekondigd. Zij die voor de zege moeten gaan strijden, zullen waarschijnlijk niet ver zitten van het niveau dat we gewend zijn in het FIA WTCR. Dat belooft alvast!”

Maxime heeft samen met Comtoyou Racing alles in het werk gesteld om het seizoen op de best mogelijke manier voor te bereiden. “We hebben reeds op vier van de zeven circuits die we dit seizoen bezoeken getest”, licht het jonge talent van 18 jaar toe. “Bij elke test beschikte ik bovendien over referentiepunten, met name de rijders van Comtoyou Racing die in het FIA WTCR uitkomen, en ik moet zeggen dat alles zeer vlot verlopen is. We hebben nog niet gereden op Paul Ricard, maar ik heb hier vorig jaar reeds een wedstrijd van de 308 Racing Cup afgewerkt en toen kon ik me vrij snel aan de omloop aanpassen. Ik maak me dus weinig zorgen…”

Het team onder leiding van Jean-Michel Baert heeft geen steen onaangeroerd gelaten om de nieuwste telg op zijn gemak te doen voelen. “Zowel mijn ingenieur als mijn mekaniekers zijn actief in het FIA WTCR”, verduidelijkt Maxime. “En natuurlijk kan ik steevast rekenen op Jean-François Hemroulle. Naast zijn takenpakket op sportief vlak is hij van onschatbare waarde wat betreft het delen van zijn ervaring met mij. Ik steek er enorm veel van op!”

Optimisme troef dus in de aanloop naar de afspraak in de Var. “Van bij het begin hebben we ons het doel voor ogen gehouden te willen strijden voor de titel”, vertelt de Luikenaar. “Ik besef ten volle dat dat zeer ambitieus is, maar ik voel me klaar om de uitdaging aan te gaan! Ik wil Volkswagen en de Belgian VW Club bovenaan de rangschikking plaatsen en ik zal alles in het werk stellen om dat doel te bereiken!”

Vrijdagochtend zal Maxime de kans krijgen om in twee vrije trainingen het circuit, dat licht werd aangepast in de aanloop naar de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 in juni, te ontdekken. Op zaterdag staan vervolgens de kwalificaties gepland om 9.55u, waarna het licht op groen sprint voor de eerste wedstrijd om 14.40u. De tweede confrontatie (eveneens over 23 minuten + 1 ronde) zal op zondag plaatsvinden om 15.50u. Een live-uitzending van de wedstrijd is voorzien op www.tcr-series.tv en op de Facebook pagina TCR Europe.

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open