Home > #Hoofdnieuws > Op weg naar Spa: GTE

Op weg naar Spa: GTE

Le Mans en het FIA WEC, dat is uiteraard ook de entente tussen prototypes en GT-wagens. En het startveld in GTE, met name GTE Pro, biedt meer dan een strijd in een strijd, zeker nu er ook wereldtitels te verdienen zijn.

Ford, Porsche, Ferrari, Aston Martin en nieuwkomer BMW, met als kers op de taart Corvette in Le Mans: dat is wat GTE Pro tijdens het Super Season te bieden heeft. En wie er de namen van de rijders bijneemt, kan alleen maar beamen dat dit misschien wel de meest hoogstaande GT-competitie ter wereld is.

Wie er favoriet is? Onmogelijk te zeggen, te meer dat alle merken over twee wagens beschikken, zonder één minder broertje. Bij die snelle heren ook één Belg: Maxime Martin. De Brusselaar doet het niet langer met een BMW, maar wel met een Aston Martin. Martin deelt de gloednieuwe Vantage AMR met Jonathan Adam en Alexander Lynn.

GTE Am ook stevig

LM GTE Am is zeker niet langer het kleine broertje van het WK uithouding. Met vier Porsche 911, drie Ferrari 488 en twee Aston Martin Vantage, is de klasse behoorlijk goed gevoed. Uitkijken is het naar Dempsey-Proton, met de jonge Porsche-rijder Julien Andlauer, Spirit of Race Ferrari met Giancarlo Fisichella of uiteraard de regerende kampioenen van Aston Martin. Leuk is zonder meer ook het duel tussen Mathias Lauda Edward Cheever III.

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace