Home > Circuit > Ford Fiesta Cup organiseert teamkampioenschap voor verdelers

Ford Fiesta Cup organiseert teamkampioenschap voor verdelers

Onder invloed van de grote interesse van nogal wat concessiehouders van Ford, zoals Ford Vanspringel, Ford Feyaerts, Ford Trading en Herroelen Motors, heeft de organisatie van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup een “Ford Dealer – Team Championship” in het leven geroepen. Deze “race in de race” is voorbehouden aan Ford-verdelers die onder hun eigen vlag deelnemen of gelinkt zijn aan een team of rijder.

“In de jaren tachtig kenden we in de Ford Escort Star Cup een gelijkaardig onderling kampioenschap en toen wij het idee van een Team-kampioenschap aan de Ford-verdelers voorlegden, reageerden zij enthousiast,” stelt Dick van Elk, promotor van de Belgische Cup. “De Fiesta Sprint Cup is voor heel wat Ford-verdelers een perfect middel om de band met de klanten te verstevigen, door ze uit te nodigen en hen te laten supporteren voor “hun” auto. Via het Ford Dealer – Team Championship gaan we die onderlinge strijd tussen de Ford-verdelers nog wat aanscherpen en het spreekt voor zich dat elke Ford-verdeler gebeten zal zijn om op het einde van het seizoen te kunnen pronken met deze Ford Dealer Team-titel!”

De best geplaatste auto (met vast startnummer) van één Ford-team scoort telkens punten, zodat er geen voordeel is voor formaties die meerdere auto’s laten rijden. Voor de klassering “Ford Dealer – Team Championship” worden de werkelijk behaalde punten in de overall klassering van de twee races weerhouden.

You may also like
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Rally: Munster verdwijnt uit uitslag Jänner Rally