Home > Circuit > Mooi spektakel in Formule 2

Mooi spektakel in Formule 2

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Formule 2 blijft een van de leukere kijksporten als het op autoracen aankomt. Doet u maar eens de moeite om op een obscuur internetkanaal een livestream te zoeken, en overtuig uzelf.

In Bakoe zou u dan gezien hebben hoe een Sette Camara (Carlin) een groot stuk van de sprintrace leidde, om in de eindfase toch nog opzijgezet te worden door een van de 12de startplaats aanstormende George Russell, ART Grand Prix piloot en testrijder bij Mercedes.
En dan was er ook nog Nyck De Vries (Prema Theodore), die zo mogelijk van nog verder terug kwam maar dit seizoen ten volle beseft dat zich hij eindelijk zal moeten verzekeren van een rijderstitel om nog enige kans te maken op een F1 zitje.

Ook in de kijker, Lando Norris (Dams). De Brit, regerend Europees F3 kampioen, wordt nu al bij McLaren gesignaleerd en toonde in Bakoe zijn kunnen. Hij was op weg naar de leiding maar liet zich betrappen op een fout “√† la Vettel”. Dat betekende alle voordeel voor de Canadees Nicolas Latifi (Carlin) die zo vierde werd.

Maar het is nog steeds goed om de F2 op enige afstand te beschouwen. Want Sette Camara had waarschijnlijk de bui al voelen hangen toen hij in de uitloopronde zonder benzine viel. Hij werd dan ook gediskwalificeerd omdat hij geen controlestaal kon leveren. Russell winnaar dus, voor De Vries en Latifi.

In het kampioenschap leidt nu Norris met 55 punten, voor Alexander Albon (41) en Sette Camara staat derde.
De volgende wedstrijd is in het weekend van 11 tot 13 mei, tijdens de Spaanse Grote Prijs.

 

(foto: fiaformula2)

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Formule E Diriyah: Rookie Jake Hughes verzilverdt eerst pole in FE
F1: Sainz tekent bij Ferrari
De Ron Dennis foundation gaat NHS helpen in het VK
Industrie: bij McLaren wordt het werk stilgelegd