Home > Rally > Nicolas Gilsoul blikt terug…

Nicolas Gilsoul blikt terug…

Terugkeren naar Argentinië na onze overwinning in 2017 was echt wel iets speciaal. Ik weet niet of er ergens een land is op de wereld waar het rallyhart zo hard klopt…  Als jullie eens willen proeven van de sensaties van een WRC-manche buiten Europa, dan is het naar hier dat jullie moeten komen!

Maar laten we het over de wedstrijd hebben. Vanaf het begin zaten we in het ritme. Thierry was supersnel en doeltreffend, in het volledige aspect van het rallyrijden. Onze Hyundai i20 WRC was ook top en onze afstellingen waren perfect om de uitdagingen van de magnifieke, maar zware proeven aan te gaan. We konden al vlug vaststellen dat de combinatie Tänak en Toyota zo goed als ongenaakbaar was, we moesten gewoon goed druk blijven zetten… Vervolgens konden we door een supertijd in de dikke mist en de epische condities van de 11de proef opklimmen naar de tweede plaats. Van toen af moesten we controleren zonder de druk te lossen om zo een goed resultaat te verzekeren en belangrijke punten te scoren voor het kampioenschap…  En dat is exact wat we gedaan hebben. 
Toen was er enkel nog de uitdaging van de Powerstage. Ik zou jullie de sensaties willen beschrijven die je beleeft tijdens de mythische proef van “El Condor”…  Het is een beetje zoals de gladiatoren die de arena binnenkomen, het is gewoon ongelooflijk. Dankzij een laatste push van Thierry, reden we de snelste tijd en pakten zo de bijkomende vijf bonuspunten!

Uiteindelijk komen we terug tot op 10 punten van Seb Ogier en Hyundai vergroot zijn voorsprong in het constructeurskampioenschap. Een resultaat met dank aan het ongelooflijke werk van een gans team tijdens deze rally.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender