Home > #Hoofdnieuws > Verschueren met flinterdunne voorsprong

Verschueren met flinterdunne voorsprong

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Deze editie van de Rallye de Wallonie lijkt te zullen gaan tussen Verschueren en Cherain. Zij verdeelden de scratches onder zich. Beide kemphanen geven elkaar geen strobreed toe en nadat Cherain de besttijd haalde op Bois-de-Villers, de afsluitende proef van de ochtendlus, bedraagt de voorsprong van Verschueren niet veel meer dan … 1,3 seconden!

Verschueren kloeg vooral over de remmen. De strijd vooraan speelt zich niet ver af van de derde geplaatste: Fernémont, op 6,5 seconden achterstand. Daarna valt de kloof met Bouche (+29″) en Collard (+33″). De rest van de Skoda armada, Canal-Robles, Bedoret en Schilt volgen allemaal op meer dan een minuut.

Patrick Snijers is op de negende plaats de enige wig in het Skoda bastion. Hij liet echter de motor afslaan en verloor een vijftal seconden. Maar “De Lange” hoopt met de Porsche toch nog een aantal Skoda’s te lijf te kunnen gaan. “We zitten goed, gewoon zien dat we er niet afgaan. Misschien nog een secondje hier of daar er afknijpen“, verklaarde hij in de service.

De namiddaglus begint om 13u07, uiteraard opnieuw met Nettine-Mohiville.

(foto: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50