Home > #Hoofdnieuws > Vergne pakt pole voor thuiswedstrijd

Vergne pakt pole voor thuiswedstrijd

Het vierde seizoen van de Formula e draait meer en meer uit op een duel tussen Jean-Eric Vergne (Techeetah) en Sam Bird (DS Virgin Racing). De nummers één en twee uit het kampioenschap delen ook de eerste lijn voor de Parijs e-Prix, die later vandaag verreden wordt. Vergne behaalde zijn vierde polepositie van het seizoen en de Parijzenaar mag dus dromen van een eerste zege voor eigen volk.

Vergne dus op één, in de Techeetha Spark-Renault, voor DS Virgin en Sam Bird. Zij waren in de superpole de betere van André Lotterer, uiteraard de teamgenoot van Vergne, de verassende Maro Engel (Venturi) en Felix Da Costa (Andretti), nog een relevatie van de Parijse stratenrace.

d’Ambrosio net niet…

In de groepsessie kwam Jérôme d’Ambrosio (Dragon) goed voor de dag en de Brusselaar kwam net enkele honderdsten te kort om zich voor de superpole te kwalificeren. “Eerlijk, een beetje frustrerend om voor zo’n klein verschil de superpole te missen…”

d’Ambrosio start straks als zevende, achter Lucas di Grassi (Audi) die eerder op de dag de snelste was in de tweede vrije training. Verder in de top 10 vinden we Sébastien Buemi (e-Renault), Oliver Turvey (Nio) en José-Maria Lopez (Dragon). Nelson Piquet Jr. haalde door technische problemen de kwalificatie niet.

You may also like
Formule E Berlijn: Rustige vrije trainingen
Stoffel Vandoorne: “F1 is fake wereld”
Formula E New York: Frijns wint, Vergne kampioen
Formula E Parijs: Een terugblik door Jens