Home > Circuit > SP Racing op pole positie in Dijon-Prenois!

SP Racing op pole positie in Dijon-Prenois!

Prachtig lenteweer, elf wagens binnen dezelfde seconde en een hilarisch kwalificatiespel: dat waren de ingrediënten voor de openingsdag van de European VW Fun Cup op het circuit van Dijon-Prenois. En terwijl Mathieu Detry voor het eerst naar de beste rondetijd reed in de kwalificatiesessie, waren het de troepen van SP Racing by Jac Motors die na het traditionele kwalificatiespel mochten pronken met de pole positie voor de eerste wedstrijd op zaterdag.

Laat er geen twijfel over bestaan: de European VW Fun Cup 2018 is onvoorspelbaarder dan ooit. Het bewijs kwam er tijdens de kwalificatiesessie, waarin Mathieu Detry (#44 Jac Motors by MTE – Michaël Leenders/Laurent Jaspers) naar de snelste rondetijd stormde. “Dit is niet alleen mijn eerste pole positie, maar bovendien ook met het team waarmee ik debuteerde in de discipline. Ik ben enorm fier”, klonk het triomfantelijk bij de jonge Brusselaar.

Maar zoals de traditie in de European VW Fun Cup het wil, werd de startgrid bepaald door middel van een kwalificatiespel. En net als in Spa-Francorchamps, werden de spieren op de proef gesteld. De opdracht: zoveel mogelijk pompen in dertig seconden. Het verdict was een eerste pole positie voor de #417 SP Racing by Jac Motors. Pascal Raes, die het stuur deelt met Sébastien Incardona, kon zijn geluk niet verbergen: “Zenuwachtig zijn we niet, want we weten wat we waard zijn. In de regen komen we weliswaar wat beter voor de dag en we zijn dan ook opgetogen met de weersvoorspelling voor komend weekend. Dit circuit ligt ons wel, maar we zullen het van onze regelmaat moeten hebben om een sterk resultaat neer te zetten.”

In de Biplaces-categorie ging de snelste chrono op het Franse circuit naar de #365 Carpass LRE by DRT (Lémeret-Wintgens-Coppieters-Rynens), maar na afloop van dertig seconden pompen ging de #361 Credeco by Leader (Denis-Willems-Feron-Van Impe) met de beste startplaats aan de haal.

De race op zaterdag, over vier uur, wordt morgenmiddag om 13.55u op gang geschoten. De uitslag van die wedstrijd bepaalt de startgrid van de tweede manche, zondagochtend vanaf 9.00u, eveneens over vier uur.