Home > #Hoofdnieuws > Tänak leidt in Argentinië, maar strijd is open

Tänak leidt in Argentinië, maar strijd is open

In Argentinië lijkt de startorde voorlopig weinig invloed te hebben op het verloop van de wedstrijd. Na de ochtendlus van vrijdag leidt Ott Tänak in zijn Toyota met een minieme voorsprong op Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Kris Meeke (Citroën). Sébastien Ogier en Thierry Neuville volgen nog binnen de tien seconden van de Estse leider, gescheiden door Dani Sordo op de vijfde plaats.

Ott Tänak toonde zich voorlopig iets beter dan de concurrentie in Zuid-Amerika, met tweemaal winst in de proeven, tegen éénmaal voor Sébastien Ogier en Dani Sordo. Echter de onderlingen verschillen zijn uiterst klein, al geeft Ogier alsnog aan tijd te verliezen door het openen van de proeven. De enige man in moeilijkheden tot dusver, was Jari Matti Latvala, die de schokbrekers van zijn Toyota de geest zag geven.

Straks volgt een identieke lus, zonder de korte showproef.

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender