Home > #Hoofdnieuws > België is klaar voor de opener van het WEC in Spa

België is klaar voor de opener van het WEC in Spa

Van 3 tot 5 mei vormt het circuit van Spa-Francorchamps het decor van de Total 6 Hours of Spa, de seizoensopener van het FIA World Endurance Championship Super Season. Het is de eerste keer dat het WEC start op een Belgisch circuit. 

Naast dat het circuit van Spa een van de meest iconische circuits is ter wereld en dat alle rijders er gek van zijn, overtreffen onze evenementen zichzelf jaarlijks en worden ze elk jaar beter en beter. Spa komt voor de 24 Uur van Le Mans, de race is dus een ideale voorbereiding voor de grote race. Ik kan me geen betere plek indenken om ons seizoen te starten! Er staan 37 wagens op de startgrid, en onze testen voor het seizoen, de Proloog, bewees dat niets zeker is in deze competitie. Het wordt spannend!”, aldus Gérard Neveu, organisator van het WEC.

Maxime Martin rijdt als enige Belg een thuisrace in de categorie LMGTE Pro. Dat doet de kersverse fabrieksrijder bij Aston Martin met een Vantage AMR. Zijn teamgenoten zijn de Brit Alexander Lynn, die dit seizoen actief is in de Formule E, en Jonathan Adam.

De volledige deelnemerslijst van het WEC.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
IMSA – Long Beach: winst voor Cadillac, Belgen hebben mindere dag
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Ring 24: met 10 Belgen aan de start