Home > Rally > BRC > Polo GTI R5 debuteert in WRC Spanje

Polo GTI R5 debuteert in WRC Spanje

Volkswagen heeft bekend gemaakt dat het debuut van de Polo GTI R5 zal plaatsvinden tijdens de Spaanse manche van het WK Rally, van 25 tot 28 oktober. De 200-kW (272 pk) sterke R5 is uiteraard gericht op de WRC2, naast de talloze regionale en nationale rallykampioenschappen.

Volkswagen opteert voor een iets langere testperiode, met homologatie op 1 oktober en start in Spanje vanwege de specificiteit van het evenement. In Spanje wordt er op asfalt en onverhard gereden en de teams hebben 75 minuten om de wagens als het ware ‘om te bouwen’. Bovendien was VW vier jaar lang onklopbaar in Spanje, tijdens de WRC-periode van het merk. De homologatie op 1 oktober betekent dat we de wagen in ons land ten vroegste tijdens de Condroz aan het werk zien, uiteraard de afsluiter van het BK Rally.

Volkswagen Polo GTI R5 – Test

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender