Home > #Hoofdnieuws > Kan Neuville bissen in Argentinië?

Kan Neuville bissen in Argentinië?

Vanaf donderdag zijn alle rally-ogen op Argentinië gericht. Van donderdagavond tot zondag wordt in het Zuid-Amerikaanse land immers de vijfde manche van het lopende WK rally verreden, een wedstrijd die Thierry Neuville vorig jaar in extremis won. Letterlijk op de meet behaalde de Hyundai-rijder toen de zege tegen de Brit Elfyn Evans in zijn Ford Fiesta.

De wedstrijd in Argentinië is zeer populair, zelfs al vinden de proeven plaats op 700 kilometer van de hoofdstad Buenos Aires. De wedstrijd start met een korte showproef in het attractiepark van Villa Carlos Paz, massaal bijgewoond door het enthousiaste publiek. Hierna volgen nog eens 17 proeven , gespreid over drie dagen. De wedstrijd eindigt met de 16,5 kilometer lange Power Stage van El Condor op meer dan 2000 meter hoogte!

Sneeuw in Argentinië?

De proeven worden op onverhard verreden, wat betekent dat de startorde weer belangrijk zal zijn. Ogier opent dus op vrijdag, voor Thierry Neuville. Bovendien is er een groot verschil tussen de diverse regio’s en proeven. Op vrijdag gaat het over brede en snelle wegen in de vallei van Calamuchita, op zondag rijden de deelnemers op de smalle, zware wegen van het massief van Traslasierra, met kans op mist en zelfs sneeuw.

Donderdag start dus met een show-Kp, vrijdag staan er zeven proeven op het menu, waaronder één show-KP, net als zaterdag. Zondag worden er nog drie proeven afgewerkt. De 18 proeven zijn goed voor 358,25 kilometer tegen de chrono.

Kan Neuville bissen?

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul willen hun zege van 2017 uiteraard overdoen en beschikken daarvoor over een betere Hyundai i20 Coupé, dat kon u hier al lezen.

“De rally van Argentinië is een schitterend evenement, met een massa volk langs de wegen, echte gepassioneerde rallyfans. Er heerst een schitterende ambiance en dat voelen wij tijdens de proeven. We hebben uiteraard mooie herinneringen aan de zege van vorig jaar, een zege die er echt in extremis kwam in de Power Stage. We hopen dat we in deze veeleisende rally die zege kunnen overdoen. Iedereen zal dan wel 100% gefocust moeten zijn!”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender