Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor alleen leider in Blancpain GT Series

Dries Vanthoor alleen leider in Blancpain GT Series

Na de zege van gisteren in de Endurance Cup en de tweede en de elfde plaats in race 1 en 2 van de Sprint Cup twee weken geleden in Zolder, leidt Dries Vanthoor alleen in het kampioenschap. Met 38 punten staat hij 3,5 punten boven zijn beide teamgenoten in de Endurance Cup Christopher Mies en Alex Riberas, die samen een sprintduo vormen.

Dries kreeg een punt omdat hij voor de eerste sprintrace in Zolder de pole behaalde. In race 1 werd hij tweede, goed voor twaalf punten. In race 2 finishte hij net buiten de punten op de elfde plaats, maar met winst in de Endurance Cup komen er 25 bij. Riberas en Mies delen de tweede plaats met elk 34,5 punten. Ook de derde plaats is een gedeelde tussen teamgenoten met de GRT Lamborghini Mirko Bortolotti en Christian Engelhart. Zij hebben elk 32,5 punten.

De volledige stand kunt u hier raadplegen.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open