Home > #Hoofdnieuws > Zoals het hoort: Ferrari vertrekt vanaf pole in Monza

Zoals het hoort: Ferrari vertrekt vanaf pole in Monza

Welke wagen anders dan een Ferrari start idealiter vanaf de polepositie in de Italiaanse thuisbasis Monza? De #72 SMP Ferrari 488 GT3 met Rigon-Molina-Aleshin achter het stuur haalde de snelste gemiddelde tijd over de drie kwalificatiesessies voor de eerste manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup. Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas reden een sterke kwalificatie met de #1 WRT Audi R8 LMS, die vanaf de derde plaats start.

Naast de SMP Ferrari start de #54 Emil Frey Jaguar G3 (Grenier-Fontana-Zaugg) vanaf de tweede plaats. Vierde op de startgrid is de #24 Lamborghini Gallardo R-EX met Niederhauser-Siljehaug-Marioneck die een indrukwekkende kwalificatie aflegden. De Gallardo is de eerste Lamborghini in de lijst, en is de enige wagen die sneller ging dan 1’48 tijdens de kwalificatie. Niederhauser zette de wagen om precies te zijn op 1’47.842. De #43 Strakka Mercedes-AMG GT3 (Buhk-Parente-Goetz) vervolledigt de top vijf.

Soulet, Martin en Machiels

Maxime Soulet, Vincent Abril en Andy Soucek starten vanaf de negende plaats met hun #8 M-Sport Bentley Continental GT3. De #62 Aston Martin van Maxime Martin, Marvin Kirchhöfer en Alex Brundle start van drie plaatsjes verder, op P12. Louis Machiels start vanaf P39 met de #53 AF Corse Ferrari.

Start van de race om 15u stipt!

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge