Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor brengt WRT Audi op spectaculaire wijze naar zege

Dries Vanthoor brengt WRT Audi op spectaculaire wijze naar zege

De #1 WRT Audi R8 LMS heeft de 3 Uur van Monza gewonnen. Het was Dries Vanthoor die in de laatste stint naar de overwinning reed na een knap gevecht met de Maxi Götz in de #43 Strakka Mercedes-AMG GT3. De derde plaats is voor de #4 Black Falcon Mercedes, na een knap inhaalmanoeuvre van Yelmer Buurman waarvan de winnaar van vorig jaar, de #63 GRT Lamborghini, het slachtoffer was.  

Indrukwekkend is het minste wat over de zege van de WRT Audi gezegd kan worden. Christopher Mies startte met de wagen vanaf de derde plaats. De wagen zakte terug en reed voor het merendeel van de race op de vijfde plaats. Alex Riberas nam het over voor het tweede uur van de drie uursrace en Dries Vanthoor kreeg de wagen voor het laatste deel van de race.

Maxi Bühk in de #43 Mercedes haalde eerder al knap de leidende #72 SMP Ferrari 488 GT3 in en reed vooraan. Dries besloot vol voor de zege te gaan nadat hij als derde uit de pits kwam. Na een lange achtervolging geraakte hij over de Mercedes, maar het manoeuvre vond plaats buiten de track limits. De Audi moest de leidersplaats weer afstaan. De Mercedes moest echter hetzelfde doen daarna na een incident in de eerste bocht. Vanthoor gaf zijn leidersplaats niet meer af en bracht hem en zijn teamgenoten naar het hoogste schavotje.

Podium voor Louis Machiels, Martin P9, Soulet pech

In de Silver Cup heeft de #54 Emil Frey Jaguar de zege vastgelegd. De wagen reed drie uur lang vooraan mee en eindigde ook als vijfde algemeen. In Pro-Am won de #333 Rinaldi Ferrari, net voor de #31 Team Parker Bentley Continental GT3 en de #53 AF Corse Ferrari van Louis Machiels. Een knappe podiumplaats in zijn klasse voor onze landgenoot dus! In Am won de #89 AKKA ASP Mercedes.

De #62 R-Motorsport Aston Martin V12 Vantage GT3 van Maxime Martin eindigde uiteindelijk negende in het algemeen klassement. De laatste Belg is Maxime Soulet, die helaas drama kende. Zijn #8 M-Sport Bentley viel halverwege de race uit en bleef lang in de pits.

Foto’s © Blancpain GT Series Endurance Cup

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open