Home > Circuit > Vijf verschillende constructeurs in top vijf prekwalificatie Blancpain GT Series Endurance Cup

Vijf verschillende constructeurs in top vijf prekwalificatie Blancpain GT Series Endurance Cup

Tijdens de prekwalificatie van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Monza legde de #72 SMP Ferrari 488 GT3 de snelste chrono vast. De Ferrari is de enige die sneller ging dan 1’49 met een exacte tijd van 1’48.961. De #8 M-Sport Bentley Continental GT3 van Maxime Soulet, Vincent Abril en Andy Soucek was de snelste wagen met een Belg aan boord in 1’49.729 op de twaalfde plaats.

De #78 Barwell Lamborghini Huracan GT3 reed de tweede snelste tijd in 1’49.282, gevolgd door de #54 Emil Frey Jaguar G3 Jaguar op de derde plaats. De #76 R-Motorsport Aston Martin Vantage V12 (niet die van Maxime Martin) en de #43 Strakka Mercedes-AMG GT3 waren de vierde en vijfde snelste wagens. Vijf verschillende constructeurs schopten het dus tot de top vijf.

De #1 WRT Audi R8 LMS van Dries Vanthoor was met 1’50.501 goed voor de 28ste chrono. Louis Machiels reed met de #53 AF Corse Ferrari 488 GT3 naar de 44ste plaats in de tabel. Tenslotte is er nog de #62 R-Motorsport Aston Martin met Maxime Martin, die slechts 24 rondes afwerkte waarvan het snelste 1’51.340 was. Dat is goed voor de 49ste klassering.

De kwalificatie vindt plaats morgen om 9u45. De race start om 15u00.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Misano GT: Louis Machiels sterk
Misano GT: zege op hoog niveau voor Vanthoor
GT Misano: zege voor Weerts en Vanthoor
Blancpain GT: Bentley grijpt zege in Paul Ricard