Home > Historic > Circuit > Le Mans Classic trekt evenementenseizoen Jaguar Classic op gang

Le Mans Classic trekt evenementenseizoen Jaguar Classic op gang

De Jaguar Classic Challenge keert voor het vierde seizoen op een rij terug. Het geeft eigenaars van speciaal geprepareerde Jaguars C-type, D-type, E-type, XK en berlines van voor 1966 de kans om deel te nemen aan vijf races van 55-60 minuten tijdens prestigieuze raceweekends in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

Het tweejaarlijkse Le Mans Classicevenement vindt plaats op het iconische Circuit de la Sarthe in Frankrijk waar Jaguar tussen 1951 en 1990 zeven keer de 24 Uur van Le Mans op zijn naam schreef. Verder staan naast de Britse evenementen Donington Historic Festival, Silverstone International Trophy en Oulton Park Gold Cup ook nog de 6 Uur van Spa in België op het programma.

Tim Hannig, Directeur van Jaguar Land Rover Classic, verklaarde: “Een grid vol klassieke Jaguars die racen op circuits in heel Europa, belooft een niet te missen spektakel. Een van die circuits is Le Mans, dat een speciale plaats heeft in het hart van de liefhebbers van Jaguars racewagens. We moedigen alle eigenaars van de in aanmerking komende wagens aan om deel te nemen aan deze competitieve reeks, waar een erg vriendschappelijke sfeer heerst tussen de deelnemers. We delen allemaal dezelfde passie voor Jaguar en zien ze graag op het circuit, hun natuurlijke habitat.” 

Dat het dit jaar precies dertig jaar geleden is dat de Jaguar XLR-9 LM zegevierde in de 24-uursrace, maakt de terugkeer naar Le Mans Classic op 6-8 juli nog extra bijzonder. Andy Wallace, momenteel hoofdtestpiloot van Jaguar Classic, behaalde de zege in 1988 samen met Jan Lammers en Johnny Dumfries.

Kalender Jaguar Classic Challenge 2018:

4-6 mei: Donington Historic Festival, Leicestershire
16-17 juni: HSCC Silverstone International Trophy, Northamptonshire
6-8 juli: Le Mans Classic, Circuit de la Sarthe, Frankrijk
25-27 augustus: HSCC Oulton Park Gold Cup, Cheshire
14-16 september: Zes Uren van Spa, Spa Francorchamps, België

(persbericht)

You may also like
Formula E Diriyah: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training
Formule E testdagen: Günther opnieuw bovenaan
Formule E: Jaguar I-PACE eTrophy verdwijnt van de kalender na dit seizoen
In een notendop: samen strijden tegen het coronavirus