Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend staan opnieuw enkele autosportevenementen op de kalender, voornamelijk in het buitenland. In Monza vindt de eerste endurance race van de Blancpain GT Series plaats, met 54 wagens en vier Belgen aan de start. In het voorprogramma van die drie uursrace rijden ook de Lamborghini van de Super Trofeo Europa hun eerste races, met onder andere Niels Lagrange. Daarnaast komen ook de rijders in de Formule Renault Eurocup in actie, Max Defourny rijdt als enige Belg in dat kampioenschap. Eerder al kwam daar een uitgebreid verslag van op Autosportwereld.be.

Nog in het buitenland is de 12 Uur van Navarra, onderdeel van de Creventic 24H SERIES. Raphaël van der Straten en José Close rijden mee met hun MARC Focus V8, waarmee ze vorig weekend nog de Spa 400 wonnen. Ook de QSR Racing School schakelt twee teams in met in de Porsche 911-I Cup onder andere Rodrigue Gillon. In de Mercedes GT4 zien we Jimmy de Breucker, Mario Timmers, Michiel Verhaeren en Bert Redant. Verder is er nog Indycar in Alabama en Super Formula in Suzuka.

Net over de grens, op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard, is er de tweede manche van het BK Rallycross en in eigen land, op regionaal niveau, is er op zondag de Haspengouwslalom in Landen, de tweede wedstrijd in het VAS Slalomkampioenschap.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”