Home > #Hoofdnieuws > 7 dagen op de weg: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

7 dagen op de weg: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Beeld u in…. Een vierdeurs sportwagen met bijna 700 pk en vierwielaandrijving indien nodig. Binnenin vindt u het summum van luxe en comfort, zonder dat de sportiviteit moet onderdoen. Deze idee draagt een naam: de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, misschien wel de meest complete Porsche ooit gebouwd.

U weet waarschijnlijk al dat we een grote liefhebber zijn van de Porsche 911. Dat zal na deze kennismaking met de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo niet veranderen, maar toegegeven, we zijn onder de indruk. Niet alleen van de indrukwekkende acceleratie of de enorme bochtensnelheid van wat toch een limousine is en blijft, maar ook van de technologie die aan boord van de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo schuilt.

 

Brutaal en dociel in één gedaante

Laten we even onder de motorkap kijken. Deze Porsche Panamera heeft een 8-cilinder turbobomotor van maar liefst 550 pk. Daaraan hebben de ingenieurs van Porsche een elektromotor gekoppeld van nog eens 100 Kw. Het bruikbare gecombineerde vermogen bedraagt maar liefst 680 pk, met een koppel van 850 Nm, vanaf amper 1.400 o/min. Indrukwekkend… Dat alles betekent echter niet dat de ruime vierdeurs Porsche zich altijd als een sportief monster gedraagt. Integendeel zelfs, deze prachtige bolide laat zich gedwee in volledig elektrische modus doorheen de stadscentra rijden en als u zelf niet graag op de knoppen duwt, dan doet de boordcomputer dat wel voor u.

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo heeft een gedaante voor iedere gelegenheid, van de open wegen op het platteland, over de lege autostrades in Duitsland tot het centrum van onze hoofdstad op een gruwelijk drukke vrijdagnamiddag in volle vakantieuittocht. Dat alles gebeurt in een perfecte harmonie tussen sportiviteit en uitmuntend comfort, met ruimte voor vier inzittenden en zelfs best was bagage voor het weekend.

Echter als we het beest in deze wagen loslaten, komen nog weinig andere auto’s in de buurt. Niet alleen is er het geweldige vermogen, maar ook het enorme koppel, in combinatie met fenomenale remmen en een dito wegligging maken dat de limieten van deze Porsche bijzonder ver liggen, met alle zekerheid zelfs té ver voor de gewone sterveling.

Zinvol?

Heel eerlijk? We weten het niet. Deze Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is een waar meesterwerk van het kunnen van het Duitse merk, maar of we er nu werkelijk dagdagelijks voor zouden opteren… Neen, hoogstwaarschijnlijk niet. Maar de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo laat voorzeker een onuitwisbare indruk na en is een auto die in het lijstje ‘onvergetelijk’ komt te staan.

Belangrijkste technische gegevens

  • V8-biturbo van 550 pk met elektromotor van 100 kW, samen 680 pk
  • 49 kilometer elektrische autonomie
  • 0-100 km/u in 3,4 seconden
  • 69 g/km CO2, 100% fiscaal aftrekbaar
  • 2,5 ton zwaar
  • Meer dan 193.000 euro

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede