Home > Circuit > Hofer pakt pole in ADAC GT Masters, Belgen vallen buiten top tien

Hofer pakt pole in ADAC GT Masters, Belgen vallen buiten top tien

Max Hofer en Philip Ellis starten met hun Phoenix Audi R8 LMS vanaf de polepositie in de eerste race van het ADAC GT Masters-seizoen. Regerend Blancpain GT Serieskampioen Mirko Bortolotti zette de GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 van hem en Andrea Caldarelli op de tweede startplaats. Derde werd de Team Schnitzer BMW M6 GT3 van Mikkel Jensen en Timo Scheider. De vier Belgen vallen allemaal buiten de top tien op de startgrid.

De teamgenoot van Frédéric Vervisch, Nikolaj Rogivue, bracht de Aust Audi tot de vijftiende startpositie. Alessio Picariello start met de Montaplast Audi vanaf plaats 23. Daarmee doet hij het net iets beter dan Adrien De Leener met de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3, die vanaf plaat 24 vertrekt. Florian Spengler, teamgenoot van Dries Vanthoor met de EFP Audi, ging van de baan tijdens de snelle rondes en strandt uiteindelijk op de 28ste plaats.

Om 13u15 start de eerste race van het ADAC GT Masters-seizoen. Het is hopen op een betere prestatie van onze landgenoten!

Foto © ADAC GT Masters