Home > #Hoofdnieuws > Ruimte voor verbetering bij Belgen in WTCR

Ruimte voor verbetering bij Belgen in WTCR

Afgelopen weekend vond de openingsmanche in Marrakesh plaats van het gloednieuwe touring car kampioenschap WTCR. In dat kampioenschap kwamen enkele landgenoten in actie, hun prestaties waren echter niet om over naar huis te schrijven.

Even kort recapituleren: Denis Dupont finishte als dertiende in race één, maar moest forfait geven in race twee en drie. Frédéric Vervisch verdween uit race één na een aanraking met een Honda. In de tweede en derde race werd zijn resultaat niet opgenomen in het klassement. Benjamin Lessennes werd dertiende in de eerste race, eindigde niet in het klassement in race twee en finishte zeventiende in de laatste race.

Denis Dupont, #20 Comtoyou Audi RS3 LMS: “Omdat ik er nooit eerder heb gereden moest ik eerst de omloop onder de knie krijgen. Dat leerproces verliep voorbeeldig en ik bleek in staat om een goede kwalificatietijd neer te zetten. Helaas werd ik tijdens mijn snelste ronde opgehouden door een gele vlag, waardoor ik met mijn Audi RS3 LMS pas als twintigste kon vertrekken.” In die eerste race kwam Dupont als dertiende over de streep. Een goede prestatie, zeker als je weet dat inhalen op dit stratencircuit zo goed als onmogelijk zijn.“Dankzij dat goede resultaat trok ik vol vertrouwen naar de kwalificatiesessie op zondagochtend. Aan het begin van de sessie zat ik in een goed ritme. Jammer genoeg werd ik geconfronteerd met technische problemen: opeens viel ik zonder remmen, en zonder te vertragen boorde de auto zich in de bandenmuur. De schade was te groot om de wagen tijdig te kunnen repareren. Ik moest dus vanuit de pitbox naar races 2 en 3 kijken. Dat hoort bij racen! Ik ben nu al bezig met de volgende afspraak. Eind april beginnen we op de Hungaroring het Europese luik van het kampioenschap. Het is een circuit dat ik ken en waar de kwaliteiten van de Audi RS3 LMS zeker tot hun recht zullen komen.”

Frédéric Vervisch, #22 Comtoyou Audi RS3 LMS:

Benjamin Lessennes, #18 Boutsen Ginion Honda Civic Type R TCR: Het was de eerste keer dat ik op een stratencircuit racete, en ik heb niet geoefend met een simulator. De eerste vrije training was dus mijn eerste ervaring met het parcours en dat ging goed. Tijdens de eerste kwalificatie had ik last van remproblemen, waardoor ik maar op de 24e plaats kon starten in race 1. Toch kon ik nog finishen op de 15e plaats. Ik ben dus helemaal niet teleurgesteld, vooral niet omdat het mijn eerste ervaring was op een stratencircuit.” Lessennes was de jongste rijder op de deelnemerslijst afgelopen weekend. Hij viel in voor Tiago Monteira, die nog niet volledig hersteld was van een blessure.

(persbericht – WTCR)

You may also like
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend