Home > Circuit > F2: de Lando Norris blitzkrieg

F2: de Lando Norris blitzkrieg

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

‘Eén’… dat geeft Lando Norris aan.  De Brit haalde in de Formule 2 bij zijn debuut zijn eerste pole… en zijn eerste zege!
Lando Norris, de beschermeling van McLaren en regerend F3 Europees kampioen, heeft dus zijn entree in het FIA Formula 2 Championship niet gemist. Op zaterdag won hij de hoofdrace, de openingsrace in het 2018 kampioenschap trouwens, en dat voor zijn debuut in de klasse! Hij bleef voor aan zijn Carlin teamgenoot Sergio Sette Camara. De derde podiumtrede was voor Artem Markelov.

Lando Norris laat onmiddellijk zijn tanden zien

Het ging hortend en stotend van start want Markelov (Russian Time) en MP Motorsport rijder Roberto Merhi lieten hun bolides stilvallen op de grid. Daarna maakte Norris de beste start en bouwde zijn voorsprong uit op Sette Camara (Carlin). De Braziliaan profiteerde van een trage start van de Brit George Russell en schoof naar de 2de plaats. Een tijdje was er een gevecht tussen Nyck de Vries, Nirei Fukuzumi en Sette Camara, en dat liet toe aan Norris om er vanonder te muizen. Eén van de betere prestaties kwam op rekening van Markelov, die van achteren uit kwam aanstormen en alsnog naar de derde plaats ging. De Duitser Günther (Arden) kon met een 8ste plaats naar de pole voor de sprintrace op zondag.

Markelov, de strateeg van de zondag

Artem Markelov kon op zondag onmiddellijk van de 6de naar de derde plaats sprinten, laveerde handig voorbij de stilgevallen Russell en begon daarna aan een perfect afgemeten race waarbij hij zoveel mogelijk zijn banden spaarde. De sprintrace heeft immers geen verplichte pitstop en het heel houden van de “medium” banden was primordiaal. De Rus speelde dat spelletje perfect. Prema rijder Nyck de Vries toonde zich opnieuw aan de kop, nam over van poleman Günther, maar moest later toch lijdzaam toezien hoe Markelov voorbij kwam stomen. Met een noodzakelijke pitstop zag De Vries zijn kansen in rook opgaan. Markelov hield Günther en een opnieuw uitstekende Sette Camara op een afgemeten afstand. Met de zege in de sprintrace toont de Rus dat hij zeker tot de titelkandidaten behoort.

Maar het is Norris, die met een 4de plaats in de sprintrace uiteindelijk Bahrein verlaat aan de kop van de tussenstand. Norris telt 39 punten, en wordt gevolgd door Markelov (30) en Sette Camara (28 punten).
De Formule 2 volgt nu de Grand Prix weekends. De volgende races zijn dus in Baku, Azerbeidzjan, van 27 tot 29 april.

(foto: fiaformula2)

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Meer weten? Bekijkt u dan even “F1 rijders van morgen : Lando Norris

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Formule E Diriyah: Rookie Jake Hughes verzilverdt eerst pole in FE
F1: Sainz tekent bij Ferrari
De Ron Dennis foundation gaat NHS helpen in het VK
Industrie: bij McLaren wordt het werk stilgelegd