Home > Rally > BRC > RACB M-Cup zorgt voor de nodige spanning in Tielt

RACB M-Cup zorgt voor de nodige spanning in Tielt

Met 13 deelnemers aan de start zaterdagochtend was de benaming “de BMW armada is present” zeker aan de orde. En dat er geknald werd vanaf KP in werd snel duidelijk; favoriet Mats Van den Brand werd verrast door de bliksemstart van regerend kampioen Franky Boulat, terwijl Wim Muilwijk na enkele km al definitief uitgeschakeld werd door enkele verrassende bokkesprongen van zijn Beierse hengst en tegen een paal aan knalde. Na de eerste boucle draaide het Kempens duo Boulat – De Busser met 22 seconden voorsprong op Van den Brand – Smeets het servicepark in, terwijl contenders Kurt Braeckevelt, Chris Algoedt en Tom Ceuppens de voorlopige Top5 vervolledigden.

Maar vanaf KP5 trok Van den Brand de gashendel open onder de flinke zonnestralen; het duo Mats & Eddy pakte 3 scratches in de 2de ronde en werkte goed 11 seconden van hun achterstand weg op leider Boulat. Outsider Tobi Vandenberghe, nooit echt in de wedstrijd wegens een nukkige versnellingsbak, moest er vroegtijdig de brui aan geven terwijl in de subtop Chris Algoedt en Philip Eggermont naar voren gleden op een droog, maar bijwijlen verraderlijk parcours. Didier Spillebeen combineerde gewoontegetrouw snelheid aan spektakel en ook Jan Vandenberghe en Xavier Debaere draaiden mooie tijden in de achtergrond.

In een spannende derde ronde waarin Kurt Braeckevelt zijn 3de plek bestendigde, was de strijd om plek 4 en 5 tussen Chris Algoedt in zijn bloedmooie M1 en de Retrabouw Beemer van Tom Ceuppens prachtig om zien. De race om de zege werd echter door de duo’s Van den Brandt – Smeets en Boulat – De Busser gestreden. De agressievere rijstijl van Noorderbuur Mats resulteerde in 5 bijkomende scratches en zo zag regerend kampioen Boulat de M3 van Mats met 20 seconden voorsprong de 45ste editie van de TAC winnen in de RACB M-Cup. Chris Algoedt – Steven Rotsaert finishten op 4, net voor Tom Ceuppens – Frank Werner. De top10 van deze 2de wedstrijd om de RACB M-Cup werd vervolledigd door de knappe E30’s van Didier Spillebeen en Frederik Vandeloock op 6 en 7, het duo Debaere – Dekeyser met hun Compact op 8 en routiniers Eggermont – Van Laeken op de 9 plaats.

 

Jan Vandenberghe tesamen met Christele De Smet hadden t/e/m KP8 een mooie zesde plaats in handen maar een nukkige koppeling besliste er anders over. In de 3de boucle hebben ze moeten opgeven met de mooie E36.

Leider in het tussenklassement om de RACB M-Cup 2018 blijft na zijn 2de zege dit seizoen natuurlijk Mats Van den Brand met het maximum van 32 punten. Franky Boulat met 28 punten volgt echter van nabij. Met 14 punten is Tom Ceuppens nu derde in het tussenklassement, net voor Frederik Vandeloock, terwijl ook Wim Muilwijk en Kurt Braeckevelt, beiden met één derde plek en één opgave, ook elk 13 punten totaliseren momenteel.

Volgende afspraak is, in 6 weken, de Sezoensrally in Bocholt, derde ronde in deze PK-rijke RACB M Cup, en we kijken nu al uit naar de achterwiel aangedreven strijd op de Limburgse kiezel!

You may also like
BRC Omloop: M-Cup naar duel Monnens-Boulat?
BRC: Rally van Haspengouw praktisch
Last minute: Mats Van den Brand aan de start in Ieper
RACB M-Cup: een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuwe deelnemers