Home > #Hoofdnieuws > Attempto Audi profiteert van pitstopchaos

Attempto Audi profiteert van pitstopchaos

Steijn Schothorst en Kelvin van der Linde hebben in Zolder de tweede race van het weekend in de Blancpain GT Series Sprint Cup gewonnen. In hun Attempto Audi R8 LMS profiteerden ze van de chaos tijdens de pitstops bij onder meer WRT en Grasser Racing.

De Lamborghini van Mirko Bortolotti schoot als snelste uit de startblokken en controleerde de wedstrijd voor de pitstops. Een probleem met de gordels tijdens de verplichte stop zorgde er evenwel voor dat de WRT Audi #2 van Dries Vanthoor aan de leiding kwam.

Ook bij WRT verliep de pitstop niet vlekkeloos en een drive through penalty was het gevolg. De Audi van Schothorst en van der Linde kwam op die manier aan de leiding en zij gaven hun positie niet meer uit handen. Michael Meadows en Raffaele Marciello kwamen in hun Mercedes als tweede over de meet, gevolgd door de Lamborghini van Ezequiel Perez Companc en Andrea Caldarelli.

Voor Vanthoor en co zat er op de #2 Audi niet meer in dan een twaalfde plek na een tweede drive through na een incident met een andere wagen. Gilles Magnus en Alessio Picariello besloten in hun Audi #3 het weekend op een knappe zesde plaats en als winnaars in de Silver Cup. Carlo Van Dam en Piti Bhirombhakdi wonnen met hun Kessel Ferrari de Pro-Am Cup.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge