Home > Circuit > Belgische stemmen uit de GT4 European Series

Belgische stemmen uit de GT4 European Series

Met acht zijn ze dit weekend in Zolder, de Belgische rijders in de GT4 European Series. Dit zijn de reacties van enkele van hen na de kwalificaties. Voor de uitslag van de kwalificaties klikt u hier

Jamie Vandenbalck, #38 3Y BMW M4 GT4“Tijdens de kwalificatie zat ik vast achter twee andere wagens. Het ging dus niet zoals gepland. Tijdens de vrije training gisteren ging het iets beter. We zien wel wat de race brengt.”

Stephane Lemeret, #37 3Y BMW M4 GT4“Jammer dat we niet de eerste BMW zijn geworden. Maar toch ben ik tevreden, vooral met de tweede kwalificatie. De bedoeling is om zeker als eerste BMW te eindigen in de race.”

Sven Van Laere, #11 Las Moras McLaren 570S GT4:“Ik ben heel tevreden met de resultaten van de kwalificatie! Ik ben iets vroeger naar binnen gegaan, omdat onze ranking al in orde was. We hebben een grid penalty gekregen van vijf plaatsen, nadat Liesette gisteren een overtreding maakte tegen de snelheid in de pitlane. Het leek dus verstandiger om de wagen wat te sparen.”  

Gregory Eyckmans, #31 SRT Mercedes-AMG GT4“Ik moet nog steeds een beetje wennen aan de wagen. Het is de eerste keer dat ik met een GT4 rijd. Daar rekening mee houdend ben ik best tevreden met mijn prestatie als eerste Belg op de startgrid en als ik een halve seconde sneller had gereden, reed ik in de top 15. Ik ben heel tevreden met het resultaat, en ik kijk uit naar de race, want de Mercedes is een plezier om mee te rijden!”

Sam Dejonghe, #31 SRT Mercedes-AMG GT4“Ik ben eerder teleurgesteld met mijn snelste chrono. Het kan altijd beter, maar de omstandigheden lieten dat nu niet toe. Ik ben bewust wat later begonnen met de kwalificatie, maar dan kwamen enkele onderbrekingen van de sessie, dus ik heb niet alles kunnen geven. Dat zal voor tijdens de race zijn…”

Louis-Philippe Soenen, #32 SRT Mercedes-AMG GT4: “Ik kon niet deelnemen aan de tweede kwalificatiesessie omdat de wagen een olielek had. Maar ik heb me wel geamuseerd.”

Foto © GT4 Belgium Series