Home > #Hoofdnieuws > Audi in GT4, zege voor SRT Mercedes in AM met Vandierendonck-Vannerum

Audi in GT4, zege voor SRT Mercedes in AM met Vandierendonck-Vannerum

De zege in de eerste afspraak van de GT4 European Series was voor de Audi R8 LMS GT4 van Milan Dontje en Nicolaj Möller-Madsen.

Zij haalden het na een intensieve wedstrijd voor de McLaren 570s van Equipe Verschuur, met Ricardo van der Ende en Finlay Hutchison achter het stuur, terwijl de derde plaats was weggelegd voor de Ginetta G55 GT4 van William Tregurtha en Stuart Middleton. Van Belgische zijde was er een zege voor Nicolas Vandierendonk en Johan Vannerum in de Mercedes AMG GT4 van SRT.

Belgisch succes

De première van de GT4 op Circuit Zolder was meer dan onderhoudend, met inhaalmanoeuvres, enkele incidenten en veel spanning. Jammer genoeg verloren we onder meer Stéphane Lemeret (BMW) na een crash en ook Sven Van Laere (McLaren), Jamie Vandenbalck (BMW) en Dejonghe-Eyckmans (Mercedes) bleven niet van problemen gespaard. Het jonge Belgische duo klom op naar een plek rond de tiende plek, maar in de eindfase verloor Dejonghe nog ettelijke plaatsen met technische issues.

Nicolas Vandierendonk en Johan Vannerum zetten het seizoen voor SRT dus wel goed in, want zij werden 12de algemeen en primus in AM. Zij wonnen meteen ook de eerste race van de Belgian GT4 Cup. Hun teamgenoot Louis-Philippe Soenen eindigde 32ste.

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: GT
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series