Home > Circuit > Een nieuw avontuur voor Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn

Een nieuw avontuur voor Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn

Dit weekend wordt op Circuit Zolder de eerste manche afgewerkt van het populaire Belgian Endurance Championship 2018, door het grote publiek beter gekend onder de naam BELCAR. Het wordt overigens de komende dagen een waar autosportfestijn in Zolder, met ook het internationale topkampioenschap Blancpain GT Sprint, het zeer sterk bezette GT4 European Championship en de geliefde Historic wagens. Onder de BELCAR deelnemers treffen we de Porsche 991 GT4 van het Nederlandse PG Motorsport, met de drie Belgische rijders Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn.

Zij vormen voor het eerst samen ploeg. Voor Stienes Longin is het een terugkeer naar het kampioenschap nadat in 2017 de focus volledig op de NASCAR Whelen Euro Series lag. Dit jaar treedt Longin junior in beide kampioenschappen aan, telkens met de nodige ambitie. “Yes! We kunnen er aan beginnen”, klinkt het bij een enthousiaste Stienes Longin. “Na toch wel een lange winter kunnen we eindelijk koersen en dat tijdens het eerste zonnige en warme weekend van het jaar. Ik ben enorm benieuwd wat het BELCAR GT4-stukje gaat geven in het seizoen 2018. We willen absoluut strijden voor de titel in de klasse maar ik denk voor een algemene goed resultaat dat het toch moeilijk zal zijn, vermits er toch wel heel veel Cup Porsches zullen zijn. Ook ben ik benieuwd naar mijn teamgenoot Joeri, die straks aan de start staat van zijn eerste wedstrijd. Dat zal voor hem toch wel een speciaal weekend worden.

Marnik Battryn is geen nieuweling in het kampioenschap en werkte vorig jaar occasioneel één race samen af met Stienes Longin. “We hebben onze Porsche GT4 getest en de wagen voelde zeer goed aan. Het mooie is dat we alle drie progressie boekten tijdens de testsessies en dat biedt toch wel perspectieven voor de wedstrijd dit weekend”, aldus Marnik. “Met PG Motorsport hebben we een team dat het klappen van de zweep kent en met Bert Longin een coach die ons met raad en daad bijstaat. De kwaliteiten van Stienes zijn gekend en ik heb er alle vertrouwen in dat Joeri Vanhumbeeck zijn eerste wedstrijd tot een goed einde zal brengen.

Nieuwkomer Joeri Vanhumbeeck blijft er in elk geval kalm bij. “Ik ga tijdens mijn eerst race vooral proberen om rustig te blijven en om de focus te houden”, vertelt Joeri. ”Dat ik kan rekenen op een superteam en twee toffe, maar ook heel snelle medepiloten, zal daar zeker bij helpen.”

Ook Paul Geeris, de drijvende kracht achter PG Motorsport, leeft rustig en vol vertrouwen naar het raceweekend toe. “Een nieuw seizoen en wederom zijn we aanwezig in de BELCAR. Dit jaar als Nederlands team met een nieuw en volledig Belgisch rijderstrio, maar dat geeft ons dan weer een enorme boost”, klinkt het bij Geeris. “We zullen er alles aan doen om onze resultaten van 2017 te overtreffen in dit grotere en sterkere GT4 veld”, besluit de teambaas.

(persbericht)

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk