Home > #Hoofdnieuws > Vanbellingen van BMW naar Porsche!

Vanbellingen van BMW naar Porsche!

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan 30 jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Dit weekend start de succesvolle Leuvense zaakvoerder aan een zoveelste seizoen in het nationale uithoudingskampioenschap.

Opgepast, het Belcar Endurance Championship is dan wel weer het jachtterrein van Vanbellingen, maar het wapen verandert ingrijpend. Waar Vanbellingen jarenlang met BMW geracet heeft, doet hij dat dit seizoen met Porsche. Steve Vanbellingen en zijn vaste teamgenoot Wiebe Wijtzes, stappen in een schitterende Porsche 911 GT3 Cup, van Comparex Racing by EMG. “We gaan dus onze titel bij de toerwagens niet verdedigen, dat staat vast, onze Porsche is uiteraard een GT-wagen. De overstap betekent overigens wel dat we vooraan in het algemene klassement ons woordje zullen te zeggen hebben en de strijd in de GT-klasse belooft erg spannend te worden. Voor de eerste race gaan we bescheiden blijven wat de ambities betreft, we mikken op een top 5. Een podium zou een schitterend resultaat zijn, maar daar droom ik zelfs nog niet van. Ik kan ook al meegeven dat Palanga ook op onze kalender staat voor dit seizoen met de Porsche.

Naar Porsche… en Pirelli

De GT-klasse in het Belcar Endurance Championship is stevig gestoffeerd, met een tiental gelijkwaardige Porsche 911 en zeer bekende namen als Tom Boonen, Koen en Kris Wauters enz. Opvallend, Steve Vanbellingen doet het in het Belcar Endurance Championship met bandenpartner Pirelli en niet zoals vaak als het om Porsche gaat, met Michelin. “Ook dat is een bewuste keuze en ergens is het een beetje een stap in het onbekende, maar Pirelli heeft zeer goede banden en gezien wij het enige team zijn met het Italiaanse rubber, krijgen we ook zeer goede ondersteuning. We zullen dit weekend snel zien waar we staan.”

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen