Home > #Hoofdnieuws > DVB RACING op vier fronten actief!

DVB RACING op vier fronten actief!

DVB RACING gaat in 2018 een stevig autosportjaar tegemoet. Het team uit Willebroek is actief op meerdere fronten en telkens met de nodige ambitie. Op het menu staan het Belcar Endurance Championship, de Supercar Challenge, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en een actieve, technische rol in de gloednieuwe Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. DVB RACING doet bovendien beroep op een rits snelle en ervaren rijders en zal dus in elk van de kampioenschappen vooraan willen eindigen.

Even terug naar 2017 en misschien wel het meest succesvolle seizoen voor het team dat zijn ateliers tussen Mechelen en Temse heeft liggen. In de 24 Uur van Zolder zorgt DVB RACING voor een primeur van formaat door als eerste de hardste uithoudingsrace ter wereld met een prototype te winnen. Enkele weken later voegt het daar een titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan toe, op naam van de snelle Limburger Xavier Maassen. In 2018 gaat DVB RACING dus ook opnieuw op zoek naar een nieuwe titel in de snelste merkencup van de Benelux.

Sprint en uithouding.

Maar DVB RACING zet niet alleen in op sprintwedstrijden. Ook in de langere wedstrijden en de echte uithoudingsraces zal het team zijn stempel willen drukken.

Ronald Hessels: “Een verrassing is misschien dat we met Koen en Kris Wauters in de Supercar Challenge van start gaan, een kampioenschap waar we met maar liefst drie Porsche 911 GT3 Cup aan de start zullen verschijnen. Met Koen en Kris willen we in de Supercar Challenge doen wat we ook elders doen: voor de titel vechten. De drie Duitse GT’s rijden het hele kampioenschap, waarbij we ook driemaal in eigen land zullen racen, tweemaal in Spa en eenmaal op Circuit Zolder.”

Wie Zolder zegt, zegt ook Belcar en ook daar zien we Russel Racing by DVB RACING aan de slag. Het team doet weer een beroep op de Norma M20, met één auto die het hele seizoen zal afwerken en een tweede die we in een selectie van de wedstrijden zullen zien.

Terug naar sprint.

Last but not least zorgt het team in de gloednieuwe Ford Fiesta Sprint Cup Belgium voor de technische assistentie en de wisselstukken service. Herinneren we eraan dat dit nieuwe sprintkampioenschap mikt op jonge rijders uit de karting, gentlemen drivers met een hart voor sprint en alle andere liefhebbers van korte gebalde wedstrijden. Voor alle duidelijkheid DVB RACING zet zelf geen wagens in het nieuwe Belgische kampioenschap in.

 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters