Home > #Hoofdnieuws > Tour de Corse: De tenoren aan het woord.

Tour de Corse: De tenoren aan het woord.

De volgende ronde van het World Rally Championship komt eraan, Tour de Course, de eerste echte asfaltrally van het seizoen. Het decor, Corsica, is niet alleen prachtig maar ook veeleisend voor de teams, deze wedstrijd heeft de bijnaam “de rally van 10000 bochten” voor een reden! Thierry Neuville won er vorig jaar, benieuwd of hij samen met Nicolas dit jaar opnieuw kan winnen. Het is tijd voor een preview!

Jari-Matti Latvala (Toyota):
“Ik heb goede herinneringen hier op Corsica en het is een wedstrijd die ik heel graag heb. Als je in staat bent om een rechte lijn van meer dan honderd meter te vinden dan ben je op het verkeerde eiland aan het rijden. Bochten afsnijden kan je hier niet echt en gravel op de weg is er weinig, je moet je dus echt focussen op de lijn die je rijdt. De test op voorhand was heel goed en we hebben heel veel vertrouwen in een goed resultaat.”

Ott Tänak (Toyota):
“We zijn dit seizoen al snel geweest in elke rally en daarnaast is het team ook erg hard aan het werken aan de betrouwbaarheid van de wagen, het wordt tijd dat we punten beginnen scoren. Onze tweedaagse test verliep goed en ik denk dat we de juiste richting gekozen hebben, de wagen presteert goed.”

Esapekka Lappi (Toyota):
“Ik heb deze wedstrijd reeds een aantal keer gereden en ik moet toegeven dat je dit met geen enkele andere rally kan vergelijken, het is constant bocht na bocht na bocht….Het is mijn eerste keer hier in een WRC, maar ik heb vertrouwen dankzij een goede test. De test konden we trouwens afleggen in natte en droge omstandigheden.”

Sebastien Ogier (Ford):
“We hebben een goede start van het seizoen achter de rug en we hopen die te kunnen verder zetten op asfalt. We zijn blij hier terug te zijn maar weten ook dat de tegenstand hard zal zijn. We vonden een goede set-up tijdens het testwerk en zijn er klaar voor. Ik moet toegeven dat ik als Fransman uiteraard extra gemotiveerd ben om hier een goed resultaat te behalen.”

Elfyn Evans (Ford):
“Dit is een wedstrijd waar ik heel erg van hou en ik kijk er dan ook naar uit. We hadden niet de beste start van het seizoen maar ik ben vastberaden dit in Corsica recht te zetten. Het zal niet makkelijk zijn zonder Dan, maar Phil kent even goed zijn vak. Dit jaar zijn er veel nieuwe stukken, maar de technische moeilijkheid is gebleven. Hier is het vooral constant aanpassen aan de omstandigheden en de startvolgorde is hier niet in ons voordeel.”

Andreas Mikkelsen (Hyundai):
“Als rijder en corijder krijg je hier echt geen rust op de proeven, de bochten volgen elkaar heel snel op en daardoor is deze wedstrijd heel erg belastend voor zowel de mechaniek als voor ons.”

Dani Sordo (Hyundai):
“Ik hoop dat we onze goede prestaties kunnen verder zetten op Corsica. Psychisch is het heel erg belastend en de nota’s moeten top zijn om hier te kunnen presteren.”

Thierry Neuville (Hyundai):
“Tour de Corse is voor mij een hoogtepunt in het seizoen. We hadden wel een ongeval in de aanloop van deze wedstrijd maar we zullen onze aanpak niet laten beïnvloeden hierdoor. De verschillen zullen klein zijn maar we willen onze positie in beide kampioenschappen versterken!”

Kris Meeke (Citroën):
“De Tour de Corse is een serieuze uitdaging met heel veel moeilijkheden, maar toch rij ik hier graag. Vorig jaar waren we hier goed, echter alle teams hebben progressie gemaakt. Tijdens de testdagen hebben we vooruitgang geboekt op de hobbelige stroken waardoor ik met een goed gevoel aan de wedstrijd ga beginnen.”

Sébastien Loeb (Citroën):
“Bij de start van de testdagen ging ik aan de slag met de basis set-up van Kris Meeke, een aantal kleine wijzigingen gaven me een goed gevoel op het einde. We moeten echter afwachten en zien waar we zullen staan tussen onze tegenstanders. Na onze prestatie in Mexico hoop ik terug vooraan te strijden. De proeven zijn sneller geworden sinds mijn laatste deelname, er zijn echter nog genoeg hobbelige, nauwe en technische stukken. Alles zal terug nieuw zijn voor mij en het zal moeilijk zijn om alles juist in de nota’s te schijven.”

Foto’s: RedBull Content Pool

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Hyundai met vertrouwen naar de seizoensopener
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb