Home > #Hoofdnieuws > Denis Dupont wil zijn mannetje staan in WTCR

Denis Dupont wil zijn mannetje staan in WTCR

Dit weekend start in Marokko het WTCR, het gloednieuwe kampioenschap dat het WTCC moet vervangen. Bij de deelnemers diverse Belgen en Belgische teams, waaronder Denis Dupont, die als rijder van RACB National Team een echte ambassadeur van de Belgische autosport is. De jonge Brusselaar doet het met Comtoyou Racing en Audi. Dupont is zich terdege bewust van het hoge niveau van deze Wereldbeker voor Toerwagens.

Net zoals het dit jaar wel een paar keer het geval zal zijn, is dit voor mij onbekend terrein”, legt Denis uit. “Ik heb overal gezocht naar een simulatorversie van dit circuit, maar blijkbaar is die onvindbaar. Om me vertrouwd te maken met de opeenvolging van de bochten heb ik dus zoveel mogelijk onboardbeelden bekeken. Om zo ook tot de vaststelling te komen dat de uitloopzones op deze omloop – oorspronkelijk een stratencircuit – zo goed als onbestaande zijn. Een fout wordt onmiddellijk bestraft met contact met de vangrail. De startgrid zal ook in grote mate de einduitslag bepalen. Inhalen is naar verluidt niet eenvoudig.

Denis Dupont is er klaar voor

We hebben recent zes testdagen afgewerkt. Ik denk dat ik het rijgedrag van de Audi RS3 LMS onder de knie heb. En mocht het in Marrakech beginnen regenen, dan weet ik ook wat te doen. We hebben immers nogal wat kilometers op nat asfalt getest. Op op fysiek vlak ben ik goed voorbereid, het harde werk van afgelopen winter zou zijn vruchten moeten afwerpen.” Het circuit is niet het enige wat onze landgenoot moet leren kennen. “Voortaan bestaat elke meeting uit drie wedstrijden: twee van ongeveer 30 minuten en één van 35. Onze wagens zijn uitgerust met Yokohama-banden, iets zachtere rubbers dan voorheen. Dat betekent dat we de eerste twee ronden zowat een seconde sneller kunnen gaan. We zullen de banden en de remmen echter onder controle moeten houden, zeker omdat alle wagens tijdens de eerste schermutselingen zestig kg ballast meekrijgen.” Allemaal elementen die de vertegenwoordiger van het RACB National Team moet weten te verwerken, maar hij is zich wel bewust van de buitenkans die hij dit jaar kan grijpen.“Dit ruime programma vertienvoudigt mijn motivatie”, besluit Denis Dupont. “Ik besef terdege dat het niveau van de Wereldbeker voor Toerwagens heel hoog ligt, maar ik zal bij iedere race het allerbeste van mezelf geven.”

You may also like
GT World: Comtoyou Racing met drie wagens
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi