Home > #Hoofdnieuws > Volle bak in TAC Rally!

Volle bak in TAC Rally!

De Paashaas mag dit weekend zijn werk doen, maar wij kijken al uit naar het volgende weekend want naast het openingsweekend op circuit, is er ook TAC Rally, de derde manche al van het BK rally. Wie de deelnemerslijst heeft gezien, weet dat het op de flanken van de Poelberg dringen zal worden.

Door: Giovanni Declercq

Wat R5-wagens betreft, staan er twaalf stuks op de deelnemerslijst: acht Skoda en vier Ford: Philip Cracco, Bruno Parmentier, Pieter-Jan Cracco, Melissa Debackere, Steve Matterne, Vincent Verschueren, Sebastien Bedoret, Didier Duquesne, David Bonjean, Robin Maes, Kris Princen en Achiel Boxoen.

Porsche Cup op rallywegen!

Maar wat voor het publiek misschien nog leuker is, zijn de luid brullende Porsche 911 van Henri Schmelcher, Tim Van Parijs, Chris Van Woensel, Kevin Abbring, Rudy Buyse, Gunther Monnens, Patrick Snijers, Johan Dekens, Darell Taylor en Laurent Vanneste. U telt goed, tien stuks van de legendarische Duitse GT staan er zaterdag aan de start! Jelle Vermeire, Gregoire Munster, Jean Dilley, Gilles Pyck, Niels Reynvoet staan op de lijst bij de voortrekkers.

Manta 400

Bij de Historics zal het vooral uitkijken zijn naar het debuut van de Opel Manta 400 waarmee Paul Lietaer aan de start komt. Hij zal zich meteen kunnen meten met onder andere Stefaan Stouf en Guino Kenis

We gaan het rallyweekend starten al op woensdag met de shakedown op “De Ratte” van 19u00 tot 22u00. Op zaterdag staan de gekende proeven op het menu, 14 stuks in het totaal en we gaan van start om 8u13 met de proef Schuiferskapelle. De winnaar zal gekend zijn iets voor 20u00 aan de finish van de Poelberg!

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50