Home > #Hoofdnieuws > Gaat Loix voor nummer 12 in Ieper?

Gaat Loix voor nummer 12 in Ieper?

We moeten teruggaan naar midden november 2016 toen Freddy Loix na 27 jaar een punt zette achter zijn indrukwekkende rallycarrière, een carrière die al even lang als succesvol was met elf keer winst in de rally van Ieper, maar ook met vier nationale titels.

Nadat Freddy de figuurlijke helm aan de haak had gehangen ontfermde hij zich het afgelopen jaar over de jonge Achiel Boxoen en zal dit jaar hetzelfde doen met het duo Bedoret-Walbrecq bij Skoda België, dat op die manier jonge rallypiloten wil begeleiden met Freddy als coach. Ook zagen we Freddy regelmatig terug op circuit bij de 24 Hours of Zolder.

Record nog wat aanscherpen

Maar wat Freddy op 14 november 2016 ook liet weten was dat hij ‘misschien nog wel een paar rally’s zou rijden’. Het nieuws dat hij over een kleine drie maanden dan ook zou deelnemen aan de Renties Ypres Rally is dan ook op zijn minst een verrassing te noemen. Ondanks het feit dat het weinig waarschijnlijk is dat iemand ooit nog zijn record gaat verbreken wil Freddy blijkbaar het zekere voor het onzekere nemen. Hij gaat dan ook resoluut voor een twaalfde zege in Ieper.

Zeven zeges behaalde Freddy aan het stuur van een Skoda maar voor Ieper zou een deal in de maak zijn dat Freddy kan starten met de nieuwe VW Polo R5 uit de ateliers van Bernard Munster Autosport. BMA was van plan om de Polo R5 in de Condroz te laten debuteren, maar gaat nu alles in het werk stellen om een exemplaar klaar te krijgen voor Ieper. ‘Fast Freddy’s’ navigator wordt niemand minder dan Sven Smeets met wie hij in 1996 in een Toyota Celica GT-Four zijn eerste overwinning in Ieper wist te behalen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Foto podium: Lorenzo Deschuyttere.

You may also like
BRC Haspengouw: tevreden gezichten bij BMA Hyundai
BRC: Rally van Ieper uitgesteld
WRC Monte-Carlo: Munster en Louka breken door!
Rally: Charles Munster wint zijn eerste