Home > Circuit > Testdag WTCR: Seat topt, Vervisch en Lessennes sterk

Testdag WTCR: Seat topt, Vervisch en Lessennes sterk

In Barcelona hebben de deelnemers de officiële testdag van de WTCR afgewerkt. 24 wagens reden zowel ’s morgens als ’s namiddags en op het einde van de dag was de Corsicaan John Filippi in een Seat de snelste. Beste Belg was Fred Vervisch aan het stuur van een Audi S3 van Comtoyou Racing.

Barcelona was dus de plaats van afspraak voor de officiële aftrap van het nieuwe WTCR, dat erg veelbelovend van start zal gaan over goed anderhalve week in Marrakech (7 en 8 april). Zowat het hele deelnemersveld zat binnen de twee seconden na een dag testen en vooraan vonden we, enigszins verrassend, de beide Seat van Campos Racing. Van Belgische zijde palmde Comtoyou de plaatsen drie tot en met vijf in, met Aurélien Panis, Nathanaël Berthon en dus Kortrijkzaan Vervisch. Denis Dupont, de vierde man van het team zette de 13de tijd neer. Benjamin Lessennes verraste als snelste Honda-rijder op een knappe negende stek. Lessennes, de TCR Benelux-kampioen 2017, vervangt bij de start van het seizoen de Portugees Tiago Monteiro bij Boutsen Ginion Honda.

Long run

Denis Dupont gaf achteraf aan: “dat de testdag goed verlopen was, maar dat vooral de volledige race-afstand werd betracht en niet zo zeer een zuivere toptijd over één ronde, in de Audi.”

 

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht