Home > VAS > Rittensport > Met Titanicrit naar seizoenssplit

Met Titanicrit naar seizoenssplit

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Voor de deelnemers aan het VAS Rittensport kampioenschap was het al even geleden dat ze nog de degens kruisten. De vorige wedstrijd, de Tierenteynrit in Lauwe, werd immers al begin januari gereden.

De inschrijvingslijst voor de Titanicrit lijkt in sneltempo vol te lopen. In recreatie kan men alvast regerend kampioenen Filip Dewulf en Veronique Collie verwachten. Zij zullen echter taaie tegenstanders hebben in Titanic thuisspelers Lizette Brebels en Hugo Bruyneel. Maar er zijn nog meer sterke lokale combinaties in het spel, zoals Erik Druyts en Greta Van Gompel (de winnaars in Lauwe), Staf en Bram Aerts, zoals steeds in de mooi geprepareerde Fiat Coupé, terwijl Francky Meyfroot en het duo Maarten en Stefaan Hoirelbeke de West-Vlaamse eer verder zullen verdedigen.

De klasse Toerisme wordt het strijdperk van de Classic rijders, die nog maar een week geleden de Antwerp Classic afwerkten. Onder hen Guy Agten en Dominiek Seynaeve met de leuke Datsun 240Z, Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé, die weerwraak kunnen nemen voor een Antwerp Classic die hen uit handen glipte het voorgaande weekend. En dan zijn er de streekrijders zoals Gitte De Beuckelaer en Benny Nuyts, Guy Mertens en Kris Dierckx, Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans. Opletten ook voor Tim Claeys en Jorden Boone, die wel eens voor de verrassing kunnen zorgen met de Porsche 911. Maar uiteraard staan Steven en Jos De Man en de Matra Murena aangeschreven als topfavorieten.

Blijft er nog de klasse Sport, waar Antwerp Classic winnaars Guy en Olivier Dupont het moeten opnemen tegen een keure aan zwaargewichten: Patrick Holemans en Johnny Champagne, Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde en vader en zoon Sander en Paul Van den Wyngaert. De verrassingen hier kunnen komen van Marjo Massa en Bjorn Vandenholt of van Jelle Campforts en Peggy De Busser, die strijden voor de eigen club, Titanic.

Op zaterdag 31 maart kan men terecht in het wedstrijdcentrum De Notelaar, op de Kattenberg 31 in Kasterlee. Daar gaan om 19u de eerste wagens van start voor een rit van ongeveer 100 kilometer, verdeeld in twee delen. Vanaf 21u50 wordt de start genomen voor het tweede deel van de wedstrijd en omstreeks 23u40 worden de vroege vogels alweer aan de finish verwacht. Later op de avond wordt dan definitieve uitslag opgemaakt en kennen we de winnaars.

(vas)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”