Home > Rally > ERC > ERC Rally Azoren vandaag op pad

ERC Rally Azoren vandaag op pad

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Rally van de Azoren is tegelijk geliefd en verguisd. Het is een prachtparcours op de eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan, op één derde van de weg naar het Amerikaanse continent. De Sete Cidades proef, lang de rand van een vulkaankrater, is één van de mooiste rally landschappen van het jaar. Maar gehouden op 1600 km voor de Portugese kust is het meteen ook de reden waarom vele teams en rijders deze afspraak aan zich laten voorbijgaan. Het is een logistieke nachtmerrie die bovendien aardig in de portefeuille kruipt.

Maar dat het Europese rallykampioenschap dit seizoen onder een stevig gesternte is geboren bewijst de ERC inschrijvingslijst van 55 wagens. Daaronder liefst 35 top R5 auto’s. Zei er iemand crisis? En met voor het eerst in ettelijke jaren een heus titanengevecht in het vooruitzicht met de Rus Lukyanik (Fiesta R5) tegen de Skoda Fabia’s R5 van de Noor Ahlin, de Portugees Magalhaes en de Duitser Griebel, plus nog een handvol outsiders, lijkt dit één van de leukste rallykampioenschappen voor dit seizoen te worden.

Shakedown en Qualifying stage voor Moura

Vandaag donderdag werden al de shakedown en de Qualifying stage gehouden. De besttijd was er voor de Portugees Ricardo Moura (Fabia R5), die ook al het snelste de shakedown afwerkte. Hij ging voor aan Lukyanuk (Fiesta R5), Ahlin, Yates en Magalhaes (allen op Skoda Fabia R5). Magalhaes kan er zijn vierde zege in het evenement halen. Maar voorlopig komt hij nog niet in de buurt van het zegerecord van zijn Portugese landgenoot Fernando Peres, die tussen 1994 en 2007 zes overwinningen op zijn naam schreef (o.a. op Ford Escort WRC en diverse types aan Lancer Evo).

Woensdagavond werd er in Ponta Delgada, de hoofdstad op het eiland São Miguel, al een showproef buiten competitie afgewerkt. Een spektakel dat ieder jaar duizenden inwoners op de been brengt. Vandaag gaat in de late namiddag de eerste etappe van start met de korte (2 km) Lagoa proef, gevolgd door de 17 km lange KP Vila Franca São Bras en de superspeciale Grupo Marques. Vrijdag wordt de eerste etappe dan verder afgewerkt met een dubbele lus met passages van Pico da Pedra, Feteiras en de gekende Sete Cidades, over de “Caminho da Seara” en de vulkaankrater. Zaterdag volgen dan nog 6 proeven (2×3) voor een totaal van 207 km tegen de klok, met 467 km verbindingsritten.

 

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

ALLE INFO RALLY AZOREN

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/RicardoMoura-QS-Thurs-Azores-2018-e1521722659272-800×534.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars