Home > Industrie > Getest > 7 dagen op de weg: KIA Optima SW 1.7 CRDi

7 dagen op de weg: KIA Optima SW 1.7 CRDi

Een van de verrassingen van de voorbije testweken is zonder meer de KIA Optima SW 1.7 CRDi. De op zich al mooie break is bovenal een zeer goede wagen voor wie een alternatief zoekt voor de duurdere premiummodellen in hetzelfde segment.

KIA is al lang niet meer het kneusje van onze automarkt. De Koreanen bieden vandaag een zeer ruim gamma aan wagens aan, dat bovenal nog steeds concurrentie geprijsd is en dat voor steeds een zeer ruime uitrusting. Onze testwagen, de Optima SW 1.7 CRDi, beschikt zo zelfs over zetelverwarming achteraan, een handenvrij bedienbare koffer en zeer krachtige xenon koplampen. Wat ons verder opviel, was de goede afwerking en vooral de zee van ruimte binnenin, waar ook een bijna 1.700 liter grote koffer een deel van uitmaakt.

 

Op de weg doet de KIA waarvoor hij ontworpen is, met name de bestuurder en passagiers op een zeer comfortabele en veilige manier van A naar B brengen. Zoek geen sportieve prestaties, maar dus wel comfort en rijplezier. Dat comfort en rijplezier komt onder meer van de 135 pk sterke 1.7 CRDi, gekoppeld aan de optionele gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling.   

Onze week aan het stuur van KIA overtuigde ons echt van de kwaliteiten van de wagen en het merk. KIA kan vandaag zonder rood op de wangen naast merken zoals Skoda, Peugeot of Ford staan en biedt misschien voor dezelfde prijs nog wel meer wagen. Een aanrader!   

You may also like
KIA topt opnieuw J.D. Power kwaliteitstudie
Zomertoeren: Kia Stinger of dé verrassing van de zomer!
2017 voor … Angelique De Tavernier
VAS Rallysprint van Moorslede bijt de spits af