Home > Industrie > Michael Scully over de BMW M8 GTE

Michael Scully over de BMW M8 GTE

Vorig weekend reed de BMW M8 GTE mee in de 12 Uur van Sebring. Michael Scully ontwierp het nieuwe paradepaardje van BMW, hij deelde zijn visie over de nieuwe racebolide in een interview met BMW Motorsport.

De BMW M8 GTE ging in première voor de productiewagen, de BMW 8 Series. Het is dus extra belangrijk dat het design en de performance van de wagen op punt staan. Racewagens spelen namelijk een heel grote rol in het vormgeven van de productiewagens”, vertelt Michael Scully.

Deze bolide heeft een formidabele presence, dat is deels zo dankzij de propoties die we hebben overgenomen van de productiewagen. De lange motorkap en de visuele benadrukking op de achterwielen maken er een sportwagen van. We voegden ook 100 mm toe aan elke kant van de auto en pasten de aerodynamica aan waardoor de M8 GTE een echte racewagen is.

Ik ben het meest trots op de spiegels, want ze hebben een onderliggende aerodynamische functie, hebben het M-embleem en een moderne en nuttige expressie”, concludeert de designer van de BMW M8 GTE.

Foto © BMW Motorsport

You may also like
IMSA: BMW domineert op Sebring (iRacing)
BMW Motorsport op alle fronten
Succesvolle Formule E tests voor BMW in Calafat!
Succesvolle testrun voor BMW M8 GTE